AKİT MENÜ

Gündem

Gezi olaylarında da Cemaat oyunu

Gezi Parkı eyiemlerintle cemaatin de parmağının olduğu ileri sürülüyor.

2014-01-05 10:53:50
MUHSİN BAYRAKTAR /ANKARA - 17 Aralık'ta hükümete yönelik operasyonu yöneten Gülen Cemaati'nin Gezi Parkı olaylarında da hükümete tersten vurduğu iddia ediliyor. Cemaatin Gezi olaylarında polisi kullanarak ülkede ki şiddet olaylarını artırdığı ve bu yolla Ak Parti'ui zayıflatmaya çalıştığı ileri sürüftyor. Emniyetin içindeki cemaatçi yapının ağabeylerinden aldığı emirler doğrultusunda Gezi'de şiddeti artırdığı ve göstericiler arasına sokulan sivil pofislerin de olaylan büyüttüğü belirtiliyor.

CEMAAT GEZİ'DE TERS KÖŞE YAPTI!

Emoivet'in oluşan yeni birimlerinden edien bilgilere göre cemaat, Gezi Parkı olaylarında da hükümeti yıpratmaya yöneîk faaliyet içerisindeydi, Cemaat. polis teşkilatı içerisindeki gücünü kullanarak Gezi olaylarında Ak Parti'yi zor durumda bırakmaya çalıştı. Göstericilere karşı şiddet kullanılmasını isıevan Cemaat çıkan olaylardan hükümetin zarar görmesini amaçladı. Gezi Parkı göstericilerinin şiddet göstermesi Cemaalçi polislerin işine gelirken, kolaylıkla sonlandırılabilenecek eylemler paralelci görevlilerin kirşi planıyla daha da genişletiidi.

BU NE TESADÜF...

17 Aralık operasyonu sonrası görev yerleri değiştirilen polislerin görev yaptıkları iller ile Gezi Parkı olaylamda şiddetli çalışmaların yaşandığı illerin örtûştüğu görülüyor. Görevden alınan Emniyet Amirlerinin Gezi'de polisleri olaylara nasıl müdahale etmesi konusunda yönlendirdikleri de edinilen bilgiler arasında.


Yorumlara Git

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli