AKİT MENÜ

Gündem

Zaman’dan Gülen’in mektubuna sansür

Zaman Gazetesi; Fethullah Gülen’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la paylaşılmasını istediği mektupla ilgili sansür uyguladı.

2014-01-06 11:52:07
MUHAMMED EMİN/İSTANBUL - Zaman Gazetesi; Fethullah Gülen’e ait “herkul.org” sitesinin editörü ve Fethullah Gülen’in yanında kalan Osman Şimşek, mektubun muhtevasının Başbakan Erdoğan’la paylaşılmasını istediğine yönelik açıklamasını yayınlamadı.

SANSÜRLEDİ

Fethullah Gülen’in yanında kalan Osman Şimşek; 4 Ocak 2013 tarihinde, kamuoyunda tartışılan mektupla ilgili açıklamada bulundu. Şimşek, “herkul.org” sitesinde yayınlanan yazısında; “21 Aralık’ta gelip Hocaefendi’yle görüşen ve onun değerlendirmelerini not eden misafirimiz, yazılı bir metinle dönmenin çok daha faydalı olacağını söyleyince, muhterem Hocamız, medyada sözü edilen o mektubu yazıp verdi. Daha misafirin gelişi teklif edilirken ‘Bu ziyaretten mutlaka Başbakanımızın da haberi olsa!’ dileğini ifade eden Hocaefendi, mektupta muhtevanın Başbakan’la paylaşılması arzusunu da dile getirdi. İhtimal bu iki hususla da gizli saklı bir iş yapılmadığı nazara veriliyordu” ifadelerini kullandı.

“ZAMAN NE YAPMAK İSTİYOR?”

Zaman Gazetesi; Osman Şimşek’in mektubun içeriğinin Başbakan Erdoğan’la paylaşılmasına yönelik sözlerini gazetesinde yayınlamadı. Gazetenin; Fethullah Gülen’in Başbakan Erdoğan’la ilgili sözlerinin yayınlamaması, “Zaman ne yapmak istiyor?” şeklinde yorumlandı.


Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!