Kadın - Aile
Kahvaltılık domates sos nasıl yapılır? Sirkeli domates turşusu nasıl yapılır?
Domatesleri değerlendirmenin tam vakti! Domates turşusu nasıl yapılır? Kahvaltılık domates sos nasıl yapılır? Sirkeli domates sosu nasıl yapılır? Kahvaltı için domates ve acı biberli sos tarifine ilişkin detaylar haberimizden takip edebilirsiniz.
Domatesleri değerlendirmenin tam vakti! Kaynarmadan ya da kurmadan hazırlanan enfes bir domates turşusu tarifi veriyoruz. Domates turşusu nasıl yapılır? Kahvaltılık domates sos nasıl yapılır? Sirkeli domates sosu nasıl yapılır? Kahvaltı için domates ve acı biberli sos tarifine ilişkin detaylar haberimizden takip edebilirsiniz
Lezzeti ve kokusuyla mest edecek efsane bir tarifi sizler için derledik. Bir gece boyunca harmanlayıp dinlendireceğiniz bu turşunun gazı çıkmış olacağı için diğer turşulardan oldukça farklı olacak. Sabah kahvaltılarında rahatlıkla yiyeceğiniz, dilerseniz yemeklerin yanına sos olarak kullanacağınız bir tarif...
Tam mevsiminde olduğumuz, ucuzlayan domatesleri kışa hazırlamanın ve kahvaltıları süslemesi için sos yapmanın tam vakti. İşte kahvaltılık domates ve acı biberli sos tarifi...
İlişkili haber:
Malzemeler
16 adet domates 6 adet acı biber 3 adet sarımsak yarım çay bardağı sirke 1 yemek kaşığı tuz 5 dilim limonÖncelikle domates ve biberleri yıkayın. Domatesleri küp küp doğrayın ya da blenderdan geçirin.
Derin bir leğen içerisine; domatesleri, acı biberleri, sirkeyi, limonu ve tuzu harmanlayın.
Bir gece boyunca gazının çıkması için bekletin. Bu esnada ağzının, bir tepsi ya da yayvan bir cisimle, kapalı olduğundan emin olun.
Bir sonraki gün kavanozlara boşaltın ve serin bir alanda bekletin.