AKİT MENÜ

Gündem

Cenevre Konferansı için diplomasi trafiği

Suriye sorunun çözümü için yapılacak Cenevre-2 Konferansı öncesinde diplomatik çabalar hız kazanıyor.

2014-01-06 13:08:18
ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu önceki gün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi yaptı ve Suriye konusunda fikir alışverişinde bulundu. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşmede Davutoğlu, Suriye’de insani durumun giderek kötüleştiğini, rejimin Halep’te sivil halka karşı gerçekleştirdiği varil bombası saldırılarının kabul edilemez bir hal aldığını, Muaddamiye ve Yarmuk’ta da insani açıdan tam bir trajedinin yaşandığını ifade etti. Davutoğlu, Cenevre-2 toplantısına az bir sürenin kaldığı bir aşamada Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grubu ülkelerinin acilen bir durum değerlendirmesi yapmasında yarar olacağını belirtti.

ÇEKİRDEK GRUP BAKANLARI TELEKONFERANSLA GÖRÜŞTÜ

Bunun üzerine önceki akşam Türkiye’nin girişimiyle Çekirdek Grup üyesi ülkelerin dışişleri bakanları arasında bir telekonferans yapıldı. Telekonferansa katılan tüm ülkeler, Halep’teki varil bombası saldırılarının ve ülkenin genelindeki insani durumun kabul edilemez bir hal aldığını belirterek, Suriye’de açlık, soğuk ve rejimin insanlığa karşı suç niteliğindeki saldırıları nedeniyle halkın verdiği kayıpların çözüm perspektifini son derece olumsuz yönde etkilediğini kaydettiler.

Kaçırılan muhabir serbest

Suriye’de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün dün akşam serbest bırakıldı. Son günlerde bölgedeki gruplar arasındaki güç dengesi değişiminden sonra, 40 gün önce görev için gittiği Suriye’de kaçırılan Aygün’ün kurtarılması için MİT devreye girmişti. MİT’in Dış Operasyonlar Başkanlığı’na bağlı 8 kişilik bir tim, dün sınırdan 20 kilometre içeri geçerek Bünyamin Aygün’ü teslim aldı. Aygün ve beraberindeki tim, dün akşam Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.
Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!