AKİT MENÜ

Gündem

Hedef Yıldırım

17 Aralık ve 25 Aralık’ta hükümete yönelik gerçekleştirilen kirli operasyonun 2. ayağı için İzmir’de düğmeye basıldı. İzmir’de 3 yıl önce yapılan bir ihbar üzerine yürütülen soruşturmanın yerel seçimler öncesi gözaltılara dönüşmesi, “Hedef İzmir’den aday olan Binali Yıldırım” yorumlarına yol açtı.

2014-01-08 09:12:30
HABER MERKEZİ - İstanbul’daki kirli operasyon ve Hatay’daki TIR komplosunun ardından, şimdi de İzmir’de ‘Liman İşletmelerinde usulsüzlük’ gerekçesiyle düğmeye basıldı. İzmir, İstanbul, Ankara, Van, Bitlis ve Hatay’da düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda yaklaşık 25 kişi gözaltına alındı.

2011’in başlarındaki bir şikayetin 3 yıl bekletilip, seçim öncesi soruşturma ve gözaltına dönüştürülmesine tepki gösteren AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Bakan adayı Binali Yıldırım, “Bekleyip bekleyip 3 yıl sonra düğmeye basılması manidar. Bu en hafifinden seçim sürecini sabote etmeye, yanlış algı oluşturmaya yönelik bir faaliyettir” dedi.

17 Aralık kirli operasyonun ikinci adımının İzmir üzerinden başlatılacağı yönündeki iddialardan kısa süre sonra operasyon haberi geldi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Liman İşletmelerinde usulsüzlük yapıldığı ihbarından 3 yıl sonra operasyon başlatarak 25 kişiyi gözaltına aldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir, İstanbul, Ankara, Van, Bitlis ve Hatay’da çeşitli adreslere düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ihalelerde ve işlemlerde usulsüzlükler yapıp istedikleri kişilere verilmesini sağladıkları ileri sürüldü.

İŞTE BAZI İSİMLER

Dün sabah eşzamanlı başlatılan operasyonda gözaltına alınanlardan bazıları şöyle:

İzmir Liman İşletme Müdürü: T.Y., İzmir Liman İşletme Müd. Yrd: B.B., İzmir Liman İşletme Müd. Yrd: M.Ö., İzmir Terminal Şefi: M.A., İzmir Op. Müd: İ.O., İzmir terminal Şefi: H.Ç., İzmir Liman Op. Müd: Ş.A., Memurlar: N.A.; H.B., Ankara’dan TCDD Liman Eski Daire Başkan Yrd: Ş.Ç., İskenderun Liman Müd. Yrd: O.N., Bayoğlu Holding: M.C.B.

İzmir Limanı’nda görevli bazı kişilerin de aralarında bulunduğu öne sürülen şüpheliler, emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Operasyon kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesinde gözaltına alınan bir kişinin de İzmir’e getirildiği bildirildi.

TCDD’DEN YALANLAMA

Bu arada, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nde çalışan 8 personelin, İzmir Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alındığı ancak Genel Müdürlük binasında arama yapılmadığı bildirildi.

TCDD Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Soruşturma İzmir Cumhuriyet Savcılığınca gizli olarak yürütülmektedir. Soruşturma içeriği hakkında basında çıkan haberlerin Savcılık Soruşturmasıyla ilgisinin bulunup bulunmadığı kuruluşumuzun bilgisi haricindedir. TCDD Genel Müdürlüğünde arama  yapılmamıştır.”
Yıldırım: Seçim sürecini sabote etmeye yönelik

İzmir Ticaret Borsası’nı ziyaret eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “2011 başında başlatılan bir soruşturma. 3 yıl aradan sonra bu operasyon yapılıyor. Bu seçim sürecini sabote etmeye yönelik” dedi.

İZMİR - İzmir’de İzmir Ticaret Borsası’nı, İzmir Ticaret Odası’nı ve Deniz Ticaret Odası’nı ziyaret eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, liman işletmelerindeki bir ihbar üzerine başlatılan operasyonu değerlendirdi.

Gazetecilerin “Bu bir komplo mu” sorusuna cevap veren Yıldırım, şunları söyledi; “İşin gelişimi belli. 2011 başında başlatılan bir soruşturma. 3 yıl aradan sonra bu operasyon yapılıyor. Şimdi bunun izahı ne, anlamı ne. Bu aşikar değil mi? Burada hiç yorum yapılmayacak, açık. En hafifinden bir seçim sürecini sabote etmeye, yanlış algı oluşturmaya yönelik bir faaliyet bu. Ama bizim alnımız ak yaptığımız işler konusunda. Her sefer söylüyorum. Yine söylüyorum. 11 yıllık bir müktesebatımız var. 150 milyar altyapı yatırımı yaptık. Yap işlet devretle özel sektör yatırımlarıyla 268 milyarlık bir bütçeye hükmettik. Bunun hesabını da verdik. Vermeye de devam ederiz. Tereddüdümüz yok.

“BU FİLMİ DAHA ÖNCE DE GÖRMÜŞTÜK”


Bu filmi 2011 seçimlerine 20 gün kala da gördük. Yine İzmir’de belediyede aynı operasyon yapıldı ve o seçimin bize bir maliyeti oldu. Aynı şeyler tekrarlanıyor. Ama bunlar artık bana göre geçerli seyler değil. Bu yolla kimse sonuç alamaz. İnsanları soruşturmadan, yargılamadan toplum nezdinde mahkûm etmenin hukuk olmadığını, hukuku katletmek olduğunu söylemek zorundayım. Bu hazırlık soruşturması.  Adresleri belli, konumları belli. İşte Deniz Ticaret Odası. Nereye gidecek bu adam. 6’da evine gidip evinden almanın ne alemi var. Özellikle bu randevuya geldim. Bir destek vermek amacıyla geldim. Öyle şey olmaz. Kabul edilemez. Kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Bekleyeceksiniz bekleyeceksiniz 3 yıl oturacaksınız, 3 yıl sonra düğmeye basacaksınız. Suçla mücadele edelim derken suçu teşvik eden bir anlayışla hukuk tesis edilmez. Hukuk devleti ilkelerine de uymaz.”

‘SOYADI GİBİ İŞ YAPAR’

İzmir’de yapmayı planladıklarını anlatan ve projelerinden bahseden Yıldırım, “Bana hep şunu söylerler. ‘Bu bakan yavaş konuşur, soyadı gibi iş yapar’ Bunu İzmir’de de yapmak istiyorum. Yaptık. Ama yetki alanım içinde olmayan konularda İzmirliler bize yetki verirse onları da süratle yapar geçeriz” dedi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, “Bakanlığınız boyunca Türkiye ve İzmir’de pek çok projeleri imza attınız. Umarım siz başarırsınız, bu yarıştan galip çıkarsınız” dedi.

Yıldırım, “İzmir’in kaplumbağa hızıyla kaybettiği yılları yıldırım hızıyla tekrar kazanmasını hedefliyoruz. 11 yıllık siyaset hayatım boyunca siyasetten anladığım tek şey halka hizmet oldu” diye konuştu.
Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!