AKİT MENÜ

Ekonomi

Halk Bankası İran’la ticareti sürdürecek

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 17 Aralık operasyonuyla hedef alınan Halk Bankası’nın İran’la ticarete aracılık yapmaya devam edeceğini kaydetti. Babacan, “İran devletinin Halk Bankası’nda hesapları var. Biz İran’dan aldığımız petrol ve gazın bedelini bu hesaplara yatırıyoruz. Ondan sonra para trafiğinin yönetimi tamamen İran’ın elinde, çünkü onların parası. Halk Bankamız bu fonksiyonunu yerine getirmeye devam edecek” dedi

2014-01-09 10:00:17
EKONOMİ SERVİSİ - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 17 Aralık operasyonuyla hedef alınan Halk Bankası’nın İran’la ticarete aracılık yapmaya devam edeceğini kaydetti. Halk Bankası’nın, Türkiye’nin petrol ürünleri ve gaz alımında bedellerinin ödenmesinde kullanılan bir banka olduğunu belirten Babacan, “İran devletinin Halk Bankası’nda hesapları var. Biz İran’dan aldığımız petrol ve gazın bedelini bu hesaplara yatırıyoruz. Ondan sonra para trafiğinin yönetimi tamamen İran’ın elinde, çünkü onların parası. Halk Bankamız bu fonksiyonunu yerine getirmeye devam edecek” dedi.

K.IRAK’TAN ALINAN PETROLÜNÜN BEDELİ DE HALK BANKASI’NDA

Geçtiğimiz ay gündeme gelen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin kontrolündeki petrol boru hattından Ceyhan’a akan petrolün bedelinin nereye yatırılacağı konusunda da bilgi veren Babacan, Türkiye’nin yaptığı alımların parasının da Halk Bankası’na yatırıldığını ifade etti. Babacan, “Irak’la yapılan bu yeni petrol anlaşmasında, Kuzey Irak’tan alınan petrol bedellerinin hangi bankaya yatırılması konusunda görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler sonucunda bizim ısrarımız bunun tamamen Halk Bankası üzerinden olması. Karşı taraftan birkaç gün bazı farklı fikirler doğdu ama ‘biz bunu alıyoruz, parasını da buraya yatırıyoruz’ diyoruz” diye konuştu.

PARALEL YAPILANMALARA İZİN VERMEYİZ


Gerçek anlamda bir hukuk devleti olmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Asla ve asla yargının içinde, emniyet teşkilatımız içinde farklı yapılanmalara, normal kendi işleyişinin dışında farklı yerlerden talimatla hareket eden gruplara izin vermeyeceğiz. Hukukun üstünlüğü ilkesini herkes sahiplenmedikçe, Türkiye’nin demokrasisinin iyi işlemesi de, ekonomisinin iyi ilerlemesi de mümkün olmaz” diye konuştu.

‘BU YILKİ ENFLASYONU KUR BELİRLEYECEK’

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, enflasyonun bu yıl ne olacağı konusunda bir şey söylemek için erken olduğunu belirterek, bu sene enflasyonu etkileyecek en önemli unsurun kur olduğunu vurguladı.
Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip