AKİT MENÜ

Ekonomi

Ekonomik başarının mimarı Başbakan

Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, “Türkiye ekonomisinin son 10 yılda ortaya koymuş olduğu başarının mimarı Başbakan’dır. Erdoğan’ın dik duruşu olmasaydı dolar 2-3 kat artardı” derken, İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz ise, “Bu ülkenin yurttaşları ve biz, bu ülkenin evlatları olarak operasyonlarla ekonomimiz üzerinde oyunlar oynanmasına boyun eğmeyeceğiz” açıklaması yaptı.

2014-01-10 08:37:39
HALİL CÖMERT/İSTANBUL - 17 Aralık operasyonunun Türkiye’nin istikrarı ve ekonomisini hedef aldığı gerçeği gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Vatandaşların yanı sıra iş ve akademi çevreleri de Türkiye’nin geleceğine kast etmek isteyen kumpasçılara karşı sesini yükselterek hükümete verdikleri desteği yüksek sesle dillendirmeye başladı. Başbakan Erdoğan’ın Türkiye ekonomisine kazanımlarını çok iyi görmek gerektiğine işaret eden İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, “Türkiye ekonomisinin son 10 yılda ortaya koymuş olduğu başarının mimarı Başbakan’dır. Yoksa ‘istikrarlı politikaları, başarılı bir hükümet’ demek daha tali bir şeydir çünkü bizim gibi ülkelerde genetik olarak liderin başarısı, liderin dik duruş sergilemesi önemli bir parametredir. Dolayısıyla son 10 yılda seçim ekonomisi uygulanmamışsa, uluslararası piyasalarda saygınlık varsa, Türkiye’nin borç stoğunda devasa bir azalma olmuşsa, Türkiye’de faiz lobisinin kazancı eritilmişse bunun arkasında başarılı bir lider profili vardır” dedi.
17 Aralık sürecinin ardından dolar ve avrodaki artışın çok devasa boyutlarda olmamasının Türkiye ekonomisinin çok güçlü olduğunu gösterdiğini belirten Prof. Dr. Erdoğan, şunları kaydetti: Türkiye ekonomisinin son 10 yılda ortaya koyduğu başarının teyididir bu. Güçsüz bir hükümet iş başında olduğu bir dönem olsa doları tetikleyici bir siyasal, sosyal veya dışsal şok olduğu bir dönemde şu anda dolar 2-3 katı daha fazla artacaktı; ki Türkiye ekonomisi bunu geçmiş dönemlerinde görmüştür. Bu siyasi kaos kaygısı giderildikçe doların ve avronun yeniden eski seviyelerine döneceğini göreceğiz” dedi.

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip