AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Biberli çökelek bastırması nasıl yapılır?

Has bir çökeleğin lezzetinin yerini hiçbir yiyecek tutamaz... Peki çökelek bastırmasını lor peyniri ile yapınca ne olur? Çökelek bastırmasının asıl malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

Has bir çökeleğin lezzetinin yerini hiçbir yiyecek tutamaz... Peki çökelek bastırmasını lor peyniri ile yapınca ne olur? Çökelek bastırmasının asıl malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

Çökelek yerine şimdilerde paketli olarak satılan lor peyniri, aynı değildir. Gerek lezzeti, gerekse kokusuyla çökelek bambaşka bir peynir çeşididir. Bu tarifi hakkıyla ve lezzetiyle yemek istiyorsanız, çökelek ile yapılması gerekir.

Malzemeler

600 gr.sivri biber
600 gr.çökelek
3 yemek kaşığıçörek otu
yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı

Öncelikle biberleri temizleyip çekirdeklerinden ayırın ve iri şekilde doğrayın.

Bir kenarda çökelekle çörek otunu güzelce karıştırın ve kavanozun dibine birmiktar, taban oluşturacak şekilde koyarak düzeltin.

Üzerine biraz zeytinyağı ilave edin ve tekrar çökelek ilave edin.

Kavanoz dolana kadar bütün malzemeleri tekrar koyun. En üstte çökelek ve zeytinyağının kalmasına özen gösterin.

Yorumlara Git

Mahkemeden Türkiye'yi ayağa kaldıran skandal karar! Çocuklarının boğazına bıçak dayayan babaya tahliye

Alman araştırmacılar’dan İstanbul için deprem uyarısı

Kemalistler Alevileri hedef alıyor ama CHP’liler suspus! Ali Mahir, Veli Ağbaba neredesiniz?

Nihat Doğan: Siz duvarı görürsünüz, devlet duvarın arkasını görür! Oyum Devlet Bahçeli’ye…

“Rusya tecrübe kazandı” diyen general uyardı: Oğullarımız ve kızlarımız Rusya ile savaşmaya hazırlanmalı!