AKİT MENÜ

Teknoloji

Bu jipi kurşun, patlayıcı hatta el bombası bile etkilemiyor

Range Rover'dan Kurşun, Patlayıcı ve El Bombası İşlemeyen Araba: Sentinel

2015-09-13 13:54:29
Bildiğiniz gibi bir pahalı olan lüks ya da spor dediğmiz araçlar bir de onlardan bile lülks olan süper lüks ve ya ultra lüks dediğimiz otomobiller de vardır. Normalde lüks kategorisinde olan Range Rover'dan süper lüks kategorisine girecek Sentinel modeli kurşun ve el bombası geçirmez yapısı ile dikkat çekiyor.
 
Nasıl hepimizin illaki BMWMercedesFerrari gibi hayalini süsleyen arabalar olsa da araziye düşkünlerinde bir Range Rover isteği de vardır. Devlet adamları, şirket sahipleri vb üst profil diyebileceğimiz kişilerin makam aracı olarak kullanmayı pek sevdikleri Range Rover'lar da lüks araçlar olarak dikkat çeker. Bu arabaların bizim sevidğimiz o cayır cayır giden arabalardan farklı olarak bu modellere "Sizin gibi gençleri arazide görmek isteriz" diyerek göz kırpan firma, oldukça lüks olan Range Rover Autobiography modeline çeşitli geliştirmeler getirerekSentinel adında yepyeni modelini duyurdu.

Şimdi, geliştirme denildiğinde ilk aklınıza gelen motor gücü, beygiri falan filan olacaktır büyük ihtimalle. Ancak RR markası bu aracı daha da ağırlaştıracak bir hamle yapmış, yani motor gücüne eksi etki eden bir geliştirme. Bu nasıl olur derseniz üzerine 6 parçalı güçlendirilmiş çelik kaplama vekatmanlı sağlam cam kaplamaları ile dolduran Range Rover, 7.62mm mermilere, 15kg patlayıcılarave el bombalarına bile dayanıklı otomobili ile göz dolduruyor.



Standart 2016 donanımlarının hepsini de içeren Sentinel, 340 beygir güce ve 3.0 motor hacmine sahip. Fiyatını merak edenler 400.000 Euro'cuk bir fiyatı var. Tabii bu araçlar genellikle biraz önce de bahsettiğim gibi üst düzey devlet adamları ve parası bol olanlara yönelik olduğunu hatırlatmaya gerek yok sanırım.

Yorumlara Git

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba