AKİT MENÜ

Teknoloji

Mermiyi yavaşlatan tabanca çıktı

Yeni geliştirilen bir tabanca aparatı ile, silah kullanımlarında ölüm oranını azaltabilecek sonuçlan alınabileceği gösterildi. İşte merminin ölümcül gücünü azaltan tabanca aparatı!

2015-09-13 15:42:13

California Company isimli şirket tarafından yeni geliştirilen bir tabanca aparatı ile, namludan çıkan mermiyi yavaşlatan bir sistem meydana getirildi. Söz konusu bu sistem ile tabanca kullanımlarının öldürücü etkisinin de paralel olarak düşüş yaşayacağı ifade ediliyor.

Yeni tabanca aparatı ile mermiyi yavaşlatmak mümkün!

Doğrudan California Company tarafından tanıtılan ve ismine de Alternatif Balistik denilen bu yeni tabanca aparatı, ölümcül olmayan silah kullanımının ölünü açabilecek potansiyele sahip olduğu yorumlarını alıyor.

Basit bir mekanizma ile, merminin namludan çıktığı anda bir demir bilye ile yoluna devam etmesini sağlayan bu tabanca aparatı, mermiyi yavaşlattığı gibi ayrıca, mermiye göre nispeten daha geniş bir yüzey alanına sahip olduğu için, ulaştığı hedefin ölümcül etkisini de düşürmüş oluyor.

Her ne kadar, detaylı teknik verilere değinilmemiş olsa da bu yeni tabanca aparatı, tabancanın attığı mermi hızını, hedefe ulaşıncaya kadar yaklaşık olarak %80 hız kaybetmesine olanak sağladığı bilgisi aktarılıyor.

Daha çok, güvenlik güçlerinin şüpheliler üzerinde ölümcül etkilerde ziyade durdurucu etki sağlayabilmesi amaçlanarak hazırlanan bu prototip tabanca aparatı, şu an için sadece tek atışlık kullanım imkanı sunuyor. Önümüzdeki dönemlerde prototip olan bu aparatın nasıl bir gelişim süreci izleyeceği ve hangi silahlarla nasıl sonuçlar meydana getirebileceği sorularının, detaylarıyla açıklanacağı bekleniyor.

Yorumlara Git

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte

Ekrem ve Mansur'dan çile çektirmede rekabet! Burası miting alanı değil metro istasyonu