AKİT MENÜ

Teknoloji

En uzun hangi marka akıllı telefon kullanılıyor?

İPhone mu, Samsung mu yoksa BlackBerry mi?

Arka arkaya akıllı telefonlar satışa sunuluyor, hemen ardından da daha yeni modeller için duyurular geliyor. Bu süreçle yarışmak tabii ki çok çok zor, ama bazı teknolojiseverler güncelliğin peşinde gitme ve kısa aralıklarla telefon değiştirme taraftarı. Kantar WorldPanel'de açıklanan bazı veriler de insanların ne sıklıkla telefon değiştirdiklerini ortaya koyuyor...

Mesela Amerika'daki kullanıcılar, telefonlarını ortalam 22 ay ellerinde bulundurduktan sonra değiştirmeyi uygun görüyor. 2 yıllık sözleşmeli telefon kampanyaları ve bu kampanyalarda "eskiyi ver - yeniyi götür" gibi seçenekler olduğu için insanların ilgisini çekiyor olabilir.

Telefon markalarına göre baktığımızda, en çok BlackBerry kullanıcılarının tutumlu olduğunu söyleyebiliriz. Zira BlackBerry kullananlar, yeni bir telefona geçiş yapmadan önce ellerindeki telefonu ortalama 32 ay boyunca kullanıyor. Lumia kullananlar ise, genellikle 16 ay sonra yeni telefona geçiş yapıyor ve bu konuda bayağı hızlılar. iPhone kullanıcıları yeni bir modele 25 ay sonra geçmeyi uygun görürken Samsung kullanıcıları da ortalama 18 ayda bir yeni ürün alıyor.

Bu arada, büyük ekranları sebebiyle iPhone 6 ve 6 Plus'a güzel bir ilginin olduğu söylenirken büyük bir kesim iPhone kullanıcısının da bu modellere geçiş yapabilmek için fiyat indirimi beklediği söyleniyor.

Yorumlara Git

Bu magandalık son bulsun artık! Cehaletin faturası minik Nisa’ya çıktı

Akit’in haberi ses getirdi! 60 milyonun hesabı sorulacak

Türkiye’den 694 milyon tonluk dev keşif! Ankara, Çin ile beklenirken ABD ile anlaştı

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!