AKİT MENÜ

Yaşam

Uzmanından ‘kavurma’ yapmanın püf noktaları

İşletmeci Ramazan Bingöl, kurban etinden kavurma yapmanın püf noktalarını anlattı.

Güncelleme Tarihi:

Kurban etinin ve bu etten yapılan kavurmanın tadını ‘bir başka lezzet’ şeklinde yorumlayan Ramazan Bingöl, “Pekiyi, nedir onu böyle lezzetli yapan? Kurban etiyle yapılan kavurmanın lezzeti, hayvanın bütün bölgelerindeki etlerin karışık olarak doğranıp kavrulmasından geçer” dedi.

''ETİN KENDİ YAĞI İLE KENDİ SUYU İÇİNDE PİŞİRİLMESİ GEREKİR''

Kavurma tarifi de veren Bingöl, “Etin kendi yağı ile kendi suyu içinde pişirilmesi gerekir. Ayrıca yağ veya su ilavesi yapılmamalı. Etin lezzetini bozar. Pişiminin ilk yarım saati içinde tencerenin kapağı ile etlerin arasına ayrıca kapak görevi gören herhangi bir tabak yerleştirilmesi, etlerin daha yumuşak pişmesini sağlar. Tuzu pişime 5 dk kala ilave edilmeli. Aksi halde sertleşir. Üzerinde biriken köpükleri ayırarak, etin çok fazla kurumasına mahal bırakmadan ateşten alınmalı” dedi. (İHA)

Yorumlara Git

Sakarya ve Kocaeli'nin su kaynağı! Sapanca Gölü'nden üzen haber

Bakan Güler yeni çalışmayı duyurdu: 3 çocuğu olan aileler 1'inin askerlik yerini seçebilecek

Bakan Güler’den sınır ötesine net mesaj: SDG'nin ferdi entegrasyonu şart

Terörsüz Türkiye vurgusu öne çıktı! Bakan Güler kritik sürecin altını çizdi!

Cem Küçük'ten bomba açıklama! Saadettin Saran hiçbir şey daha büyüğü geliyor