AKİT MENÜ

Teknoloji

iOS 9 için en iyi reklam önleyici uygulamalar

Apple'ın mobil cihazları için geliştirilen iOS 9 güncellemesiyle içerik engelleme sistemi de mümkün hale geldi. İçerik engelleme nasıl aktif ediliyor? Hangi uygulama kime hitap ediyor? Ayrıntılar yazımızda…

Bilgisayar kullanıcılarının sıklıkla kullandığı reklam engelleme uygulamaları artık iOS 9'da da kullanılabiliyor. "Content Blockers" (İçerik Engelleyiciler) ismiyle tanıtılan yeni iOS özelliği sayesinde, gerek iPhone gerekse iPad'lerde içeriklerin engellenmesi de mümkün hale geldi. İndirilen uygulamalarla web siteleri içerisindeki reklamlar ya da izinsiz çalışan script'ler otomatik olarak engellenebiliyor.

İçerik engelleme nasıl çalışıyor?

Öncelikle cihazınızın ayarlar kısmına girmeniz gerekiyor. Apple'ın standart tarayıcısı olan Safari sekmesine girince bu ekrana yeni olarak eklenmiş olan "İçerik Engelleyiciler" seçeneğini göreceksiniz. Eğer daha önce reklam engelleyici bir uygulama kurduysanız burada kurulmuş olan içerik engelleme programları listeleniyor olacak. Aktif etmeniz durumunda da Safari üzerinden gezinirken reklamların ve gereksiz script'lerin otomatik olarak ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.

App Store içerisindeki içerik engelleme programları arasından ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz birkaç alternatifi gözden geçirelim.

Tüm ayarlara hükmetmek isteyenlere: 1Blocker

1Blocker'ın aksine daha az ayarlamayla sitelerdeki içerikleri engelleyen bu üç program, dilendiği zaman sosyal paylaşım eklentilerini de yok edebiliyor.

Hiçbir ayar yapmak istemeyenlere: Crystal ve Adamant

Uygulamayı indirip ayarlar içerisinden de içerik engelleme sistemini aktif ettikten sonra bir daha da hiçbir ayarla uğraşmak istemeyenler için bu iki program biçilmiş kaftan. Crystal isimli içerik engelleyici programın geçici bir süreliğine ücretsiz olduğunu da belirtelim.

Tüm bu uygulamalar sadece Apple'ın resmi tarayıcısı Safari üzerinde çalışıyor.

Yorumlara Git

Sınır ihlali yapıp Bodrum'a kadar geldiler! Yunanistan'dan son dakika açıklaması: Ateş açamadık

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte