AKİT MENÜ

Gündem

Köşk’te HSYK trafiği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis’teki siyasi parti liderlerini Çankaya Köşkü’ne davet ederek ayrı ayrı görüştü. Önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ardından MHP lideri Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen Gül, son olarak da Başbakan Erdoğan’ı kabul ederek, HSYK’nın yapısını düzenleyen kanun teklifi ile ilgili görüş ve düşüncelerini aldı.

2014-01-14 09:35:13
YENİ AKİT/ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifiyle ilgili sürece dair görüşmelerde bulunmak üzere liderleri Çankaya Köşkü’ne davet etti. Cumhurbaşkanı Gül ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Çankaya Köşkü’ndeki bu kabul 45 dakika sürdü.

KILIÇDAROĞLU: “TÜRKİYE’DE DEVLET KRİZİ YAŞANIYOR”

Görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de “devlet krizi” yaşandığını öne sürdü. HSYK’nın ikiye bölünmesini öneren Kılıçdaroğlu, “AB standartlarında, Venedik Komisyonu’nun belirlediği ilkeler çerçevesinde bir HSYK olmasını istiyoruz. Bizim görüşümüz, Hakimler Yüksek Kurulu ile Savcılar Yüksek Kurulu’nun birbirinden ayrılmasıdır. Yargıç güvencesinin yani teminatının mutlaka anayasal güvenceye kavuşturulmasıdır. Siyasi otoritenin emrinde değil, kendi vicdanının emrinde bir yargı istiyoruz. Bu konudaki düşüncelerimi aktardım” dedi.

BAHÇELİ AÇIKLAMA YAPMADI

Kılıçdaroğlu’nun ardından Gül’ün konuğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Basına kapalı olarak yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Bahçeli, herhangi bir açıklamada bulunmadan Köşk’ten ayrıldı. Bahçeli’nin ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Gül ile görüştü.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DA KÖŞK’TE

Çankaya’nın sürpriz konuğu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yoğun geçen günün sonunda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Başbakanlık Yeni Bina’da Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ile 1 saat 10 dakika görüşen Başbakan Erdoğan, daha sonra katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Çankaya Köşkü’ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

AK PARTİ MYK TOPLANTISI GERÇEKLEŞMEDİ

Erdoğan’ın Gül’le görüşmesi sebebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan MYK toplantısı iptal edildi.


Yorumlara Git

Altından rekor üstüne rekor!

İran'da maden faciası! 13 ölü

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi