AKİT MENÜ

Gündem

Bu illerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji beş ilde olumsuz hava şartları nedeniyle vatandaşları uyardı.

2014-01-14 18:20:15
Erzurum, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ın, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisi altına gireceği bildirildi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yapılan son değerlendirmede bugün Karadeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine giren bölgede, yağışlar yarın sabaha kadar devam edecek. Yağışların kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Bölge genelinde güney ve batı yönlerden esmekte olan orta kuvvetteki rüzgarın zaman zaman şiddetlenerek esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar, 17 Ocak Cuma gününe kadar sürecek. Açıklamada, rüzgarın sıcaklık artışına sebep olması nedeniyle vatandaşların çığ ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve batı, Karadeniz kıyılarında kuzey ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Ülkenin iç ve güneydoğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi beklendiğnden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, gizli buzlanma ve don vb. ) dikkatli olunması gerekmektedir.
Yorumlara Git

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!