AKİT MENÜ

Medya

Oğlunun evini temizlemeye gittiğini unutan Sevilay Yılman, eşine çay ikram eden kadın için "erkeğin kölesi gibi gösteriyor" diyerek Diyanet'i hedef aldı!

Sistematik bir şekilde feminist propaganda yayını yapan Habertürk'te köşe karalayan Sevilay Yılman, aile kavramının önemine değinen bir kamu spotu yayınlayan Diyanet'i hedef aldı. Feminist zihniyetini ortaya koyan Sevilay Yılman, kamu spotunda eşine çay ikram eden kadının erkeğin kölesi gibi gösterildiği saçmalığını savundu. Öte yandan vatandaşlar Yılman'a Fransa'ya kadar gidip oğlunun evini temizlediğini hatırlatarak tepki gösterdi.

2019-11-09 02:11:52

This browser does not support the video element.

 yeniakit.com.tr 

"Diyanet’e bakma, kadını yok sayma!" başlıklı skandal bir yazı kaleme alan Sevilay Yılman, feminist zihniyetin sesi oldu. Sözde kadını koruduklarını belirterek aile düşmanı feministlerin propagandasını yapan Habertürk'te köşe yazan Yılman, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Telefonun değil eşinin yüzüne bak" mesajı veren kamu spotunda eşine çay veren kadının 'erkeğin kölesi' gibi gösterildiği hezeyanını savundu. 

Diyanet'i hedef alan Sevilay Yılman şu ifadelerde bulundu:

Bilmiyorum farkında mı Diyanet İşleri Başkanlığı ama o video resmen, kaş yapayım derken gözleri oyma videosu olmuş.

Niyet halis bu videonun hazırlanmasında o kesin...

Sözüm ona kadını yüceltiyorlar ama kadını erkeğinin hizmetçisi, ayakçısı gibi tasvir edip alenen yerin dibine sokuyorlar!

Tabii bu neyi gösteriyor bize aynı zamanda?

Diyanet İşleri Başkanlığı gibi toplumun geniş kesimlerinde etkili ve yol gösterici bir kurumda bile hâlâ kadını erkeğin kölesi gibi gören ve böyle görülmesini de isteyen bir anlayışın hakim olduğunu...

Sizi bilmem ama ben çok üzüldüm bu duruma...

Belki biraz ağır olacak ama hiç kusura bakmasın Sayın Diyanet İşleri Başkanlığı...

Ne yazık ki biz ne çekiyor isek bu zihniyetten dolayı çekiyoruz...

Bu zihniyet kadını hep yok sayıyor...

Ve bu zihniyet canı istediğinde dövüyor kadını veya canı istediğinde de öldürüyor!

Yanlış mıyım?

Yılman'ın sorusunu, tepki gösteren vatandaşlar cevapladı

Asgari ücrete çalışan kadının özgür, eşine çay ikram eden kadının 'erkeğin kölesi' olduğu saçmalığını savunan Sevilay Yılman'a cevaplar vatandaşlardan geldi. Yılman'a onlarca tepki mesajı yağdı.

Bir vatandaş, Sevilay Yılman'ın Fransa'daki oğlunun evini temizlemeye gitmesini hatırlatarak "Sen nasıl ki bir anne olarak kalkıp elin Fransa'sına kadar gidip her ne kadar temiz de olsa oğlunun evinin temizliğini yaptın, bırak da eşi için kadın da kocasına çay ve kek ikram etsin be kadın! Diyaneti eleştirelim de, bu kadarı da acayip değil mi?" cevabını yapıştırdı.

Bir diğer vatandaş ise "Peki bu görüntünün tam tersi olsaydı ne diyecektiniz; Aa ne kadar güzel bir görüntü, erkek hanımına hizmet ediyor, bravo!" dedi.

Başka bir vatandaş ise, "Neden sürekli bir aşağılık psikolojisi? Siz anne babanıza hizmet ettiğinizde onların hizmetçisi mi oluyorsunuz? İçinizden geldiği için eşinize getirdiğiniz çay, kek size kölelik geliyor, belli bir ücret karşılığında sabahtan akşama kadar gazetede çalışmak kölelik değil öyle mi?" diye tepki gösterdi.

İşte vatandaşların tepkilerinden bazıları:

 

 

 

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…