AKİT MENÜ

Gündem

Ev hanımlarını 'ayakçı' diye aşağılayanlara Uzman Psikoterapist Kalkan'dan tepki: Asıl amaçları aileyi ortadan kaldırmak!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ailenin önemini vurgulayan kamu spotları üzerinden ev hanımları için 'erkeğin kölesi', 'erkeğin ayakçısı', 'hizmetçi' gibi aşağılamalarda bulunan malum kesime vatandaşlardan tepki yağarken bir açıklama da Aile Bilim Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Psikoterapist Adnan Kalkan'dan geldi.

2019-11-09 21:05:38

 Nurullah Alpay  İstanbul 

Son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında 'Peygamberimiz ve Aile' temalı hazırlanan kamu spotları vatandaşlardan takdir toplarken feminizm propagandası yapan malum kesimi ise rahatsız etti.

Diyanet'in kamu spotu üzerinden çalışmayan kadınlar aşağılandı

Ev hanımları için 'erkeğin kölesi', 'hizmetçi' ve 'erkeğin ayakçısı' gibi aşağılamalarda bulunan malum kesime vatandaşlara tepki yağarken bir tepki de Aile Bilim Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Psikoterapist Adnan Kalkan'dan geldi.

Ev hanımlığı ve anneliğin aşağılanarak toplum nezdinde itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Kalkan, yeniakit.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Peygamberimiz'in "Evin iç işleri Fatıma'ya dış işleri Hz Ali'ye" öğüdünü hatırlattı

Diyanet'in ailenin önemine dikkat çeken kamu spotlarına destek veren Adnan Kalkan,  "Şuraya değinmek gerekiyor. Biz dinimizle kültürümüzle değerlerimizle yaşıyoruz. Diyanet'in yapmış olduğu çalışmayı ben destekliyorum" dedi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Hz. Ali'ye verdiği öğüdü dile getiren Adnan Kalkan, Diyanet'e neden destek verdiğini şu ifadelerle anlattı:

Şundan dolayı destekliyorum: Peygamberimiz (a.s.m.) kızı Hz Fatıma’yı Hz Ali ile evlendirirken ‘Ya Ali, bundan sonra evin içindeki işler Fatıma'nın, dışındaki işler senin” diyor. Dolayısıyla burada yapılmak istenen kadının zorla evden çıkarılması, zorla çalıştırılması, bu manada kadının toplumsal rolü olan kadınlıktan çıkarılmaya çalışılması söz konusu. Yani bunların amacı, tam mânâsıyla, aile sistemini çökertmek.

"Ev hanımlığını bitirmeye çalışıyorlar"

İnsanın asıl hedefinin huzurlu bir hayat olduğunu dile getiren Adnan Kalkan, "İnsanın nihai hedefi huzurdur. Yani bunların mantığıyla bakarsak, o zaman çalışmayan kadınları değersiz göreceksin. Ev hanımlığı zaten bitirmeye çalışılıyor. İnsanın fıtratına ise fıtrat üzerine hareket etmesi gerekiyor. Şimdi bu şu demek değildir; evin bütün işlerini kadın yapacak, köle gibi kullanılacak diye bir şey değildir bu." dedi.

"Erkeğin 8-10 saat çalıştığını nereye koyacağız?"

Erkeklerin de eşlerinin ve çocuklarının nafakasını temin için 8-10 saat çalıştığını vurgulayan Kalkan, "O zaman erkek sabahtan akşama kadar 8-10 saat dışarıda çalışıp geldiğinde, yine kendi yemeğini, çayını hazırlayacaksa, yine ortak bir çalışma yapılacak alanda dahi kendisi yapacaksa o zaman erkeğe yapılan zulmü nereye koyacaksınız?" diye sordu.

"Evli kadınlar bekarlardan, çocuklu kadınlar çocuksuzlardan daha mutlu"

İnsanın asıl hedefinin huzur bulmak olduğunu belirten Uzman Psikoterapist Kalkan, bilimsel çalışmaları örnek göstererek "Şu cümleye vurgu yapmak gerekiyor: İnsanın nihai hedefi huzurdur! Huzur ise bilimsel, sosyal, psikososyal alanlarda yapılan çalışmalarda evli kadınların bekar kadınlara göre daha huzurlu olduğu, çocuklu kadınların çocuksuz kadınlara göre daha huzurlu olduğu - bunu diğer çocuksuz aileler için de söyleyebiliriz - söz konusudur." dedi.

"Aile içinde rol model paylaşımları var"

Bilim çalışmalarla da huzurun ailede olduğu sonucuna varıldığını belirten ve kadın ile erkeğin aile içerisinde farklı rollere sahip olduğunu söyleyen Psikoterapist Adnan Kalkan, "Burada demek ki, ailenin gerçekten büyük bir önemi var. Bununla birlikte de ailede bir rol model paylaşımı söz konusu." ifadesinde bulundu.

"Aileyi ortadan kaldırmak için kadını kadınlıktan, erkeği erkeklikten çıkarmaya çalışıyorlar"

Kadını ve erkeği birbirinden ayırmaya çalışanların amacının aileyi ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Uzman Psikoterapist, "Bunların asıl  amacı; aileyi ortadan kaldırmaktır. Aama direkt bunu direkt dillendiremedikleri için aşama aşama kadının kadınlıktan, erkeği erkeklikten çıkarmaya çalışma, pasifize etme dertleri var aslında. Feminizmin de bir amacı bu değil mi? Örnek veriyorum; kadınların Avrupa'da meta ve cinsel obje olarak görülmesi üzerine kadınların birleşmesi anlaşılabilir. Ama cenneti annelerin ayaklarına seren bir dinde, feminizmin ya da bu şekilde başka bir hareketin, erkeği kadından ayırmanın, kadını erkekten ayırmanın, iki cinsten birini itibarsızlaştırmanın aslında bir oyun olduğunu, onlar da bu oyuna ciddi manada destek verdiği veya rol oynadıklarını bilmek gerekiyor öncelikle." tepkisinde bulundu.

"Onlar eleştirecekler diye vazgeçecek değiliz"

Aileyi feminist söylemlerle yıpratmaya çalışanlara tepkisini dile getiren Kalkan, "Onlar eleştirebilir görevlerini yapıyorlar. Onların zaten ürettiği bir şey yok, eleştirdiği her nokta var. Biz eleştirecekler diye bir kadının kocasına pasta veya kek getirmesini, çay getirmesini eleştirecekler diye vazgeçecek değiliz. Kadın erkeğe veya erkek kadına zulüm etmediği sürece elbette ki bir eş kocasına veya karısına ikramda bulunabilir. Dolayısıyla bu manada bakmak gerekiyor" dedi.

"Aile sistemine sahip çıkılmalı"

Son olarak devletin ilgili kurumlarına da seslenerek aile kurumuna sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Adnan Kalkan, "Aile sistemine sahip çıkılmalı. Bu sakat fikirlerle yetiştirilmeye çalışılan nesil, 10-15 yıl sonranın anne babaları olacaklar.  Dolayısıyla aile sistemine sahip çıkmak gerekiyor. Kadının kadın, erkeğin erkek rolüyle sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir aile sisteminin oluşturulacağını da dile getirmek gerekiyor." dedi.

Yorumlara Git

Saldırı sonrası gündem oldu! İsrail'den Baykar'a gizli ortaklık teklifi

Gerilim büyüyor! Ürdün ve Mısır da savaşa girebilir

Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor

Cumhurbaşkanı imzaladı! Bu fakülteler kapatıldı

Emeklilerin banka hesapları inceleniyor mu? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi