AKİT MENÜ

Gündem

Müfettişler geliyor tedbirinizi alın

GÜLEN, İŞADAMLARIYLA SIKI-FIKI: Pensilvanya’da bulunan Fethullah Gülen, internete düşen telefon görüşmelerine ait kayıtlarda, işadamlarına talimatlar yağdırıp, Uganda’daki rafineri işinden Çin’deki iş takibine kadar pek çok konuda atılması gereken adımları bir bir sıralıyor... Telefon kaydında; Mustafa Koç, Ali Sabancı, Turgay Ciner ve Mehmet Nazif Günal gibi işadamlarının isimleri geçiyor.

2014-01-15 08:59:15
HALİL CÖMERT / İSTANBUL - Önceki gece bazı internet sitelerine düşen telefon görüşmesi ses kayıtlarında Fethullah Gülen’le görüşen kişinin Gülen grubunun işadamları örgütü olan TUSKON’un Genel Sekreteri Mustafa Günay olduğu iddia ediliyor. Değişik tarihler de Fethullah Gülen ile telefonda görüşen ve Gülen grubunun Türkiye’nin büyük ekonomi gruplarıyla ilişkilerini anlatan Günay’ın anlattıklarının arasında çok önemli detaylar bulunuyor. Uzun süredir TUSKON Genel Sekreterliği’ni yapan Günay, konfederasyonun dışa açık siması olarak dikkat çekiyor.

RAFİNERİ İŞİNİ KOÇ’A TEKLİF EDELİM Mİ?

Fethullah Gülen ile telefonun diğer ucundaki kişi arasında 14 Ekim 2013 tarihinde yapılan telefon görüşmesinde; vergi denetlemesinden geçirilen Koç Grubu’nun maliye müfettişlerinin geleceğinden haberdar edildiği ve Koç Grubu’nun da buna karşın cemaat yetkililerine teşekkürlerini ilettiği bilgisi dikkat çekiyor. Mustafa Günay olduğu iddia edilen kişi; Gülen ile yaptığı telefon görüşmesinde, Uganda’daki rafinerileri işinin Koç Holding’e verilmesi konusunda Gülen’den izin istiyor. “Uganda Devlet Başkanı’ndan haber geldi. Orada bir rafineri meselesi vardı. Onlara (Koç Holding) teklif edelim mi?” sorusuna karşılık Gülen, “Onların dışında başkası öyle ağır bir yükün altına girebilir mi?” diye cevap veriyor.

CEMAAT KOÇ’A ‘MÜFETTİŞ GELİYOR’ HABERİ YOLLAMIŞ


Rafineri işiyle ilgili konuşmanın ardından Gülen’i arayan kişi konuyu Koç Grubu’nun Türkçe Olimpiyatları’na sponsor olma işine getiriyor. Sponsorluk konusunu Mustafa Koç ile görüştüğünü söyleyen kişi, Gülen’e şu bilgileri sunuyor: “Aile (Koç ailesi) içinde de teyit ettiler. Memnuniyetle  sponsor olmak istiyorlar. Kendisi (Mustafa Koç) de bizzat bulunmak istiyor efendim. Adnan Polat Bey de kendisini aramış efendim o görüşmeden sonra. Süleyman ağabey de teyit etti onu. Bu şekilde bilgi vermek istedim o konuyu.”

Bu cümlelerin ardından Fethullah Gülen de “Evet iyi olmuş. Yani onların bulunması da iyi. Vakıa, onlara karşı da yukarıdan bir tavır var da. Fakat mali şeyleri karışık yoksa, problem olabilecek yanları yoksa, bir şey yapamazlar yani. Üzerlerine müfettişler salınsa bile bir şey yapamazlar” şeklinde karşılık veriyor.

GÜLEN: MÜFETTİŞLERDEN HABERDARDILAR, TEDBİR ALDILAR

“Rahat duruyorlar efendim” cevabını alan Fethullah Gülen, dikkat çekici ve altı çizilmesi gereken şu ifşaatta bulunuyor: “Evet. Zannediyorum tedbir aldılar. Haberdardılar.”

GÜNAY: EVET EFENDİM, TEŞEKKÜR ETTİLER O HUSUSTA

Mustafa Günay olduğu iddia edilen kişi, Gülen’in Koç Grubu’na “dikkatli olun müfettişler teftişe gelecek” bilgisinin uçurulması sonrasında, teşekkür aldıklarını şu cümlelerle teyit ediyor: “Evet Efendim. Teşekkür ettiler efendim o hususta. Davetiye taslağı gibi kendisini istişare makamında şeyler yapalım mı efendim? Temas yapalım mı bu konularda?”

GÜLEN: BÜYÜK PATRON PEK BİLMESİN

Bu ilginç diyaloğun ardından Gülen, Mustafa Koç ile temasa geçilmesinin iyi olacağını belirterek bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın haberinin olmaması için şu uyarıda bulunuyor: “İyi olur. Ama şey, Büyük Patron pek bilmesin. Onunla temasımızı çok bilmesin.” Bunun üzerine Günay ise, bu konuda takip edildiklerini belirterek konuşmasını sürdürüyor.

NAZİF GÜNAL’IN ÇİN’DEKİ İŞİNİ TAKİP EDELİM Mİ? 

Gülen’in, Amerika Pensilvanya’daki malikanesinden yaptığı telefon görüşmelerinde iş takibi yaptığı açıkça görülüyor. İlgili ses kaydında; Gülen ile konuşan kişi MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal’ın Çin’deki işini takip etmek için izin istiyor. Gülen ise, “O konuda nasıl yapalım? Gidelim mi Nazif Bey’le tekrar?” sorusuna; “Olabilir. Nazif Bey’i de sıkı tutmak lazım” şeklinde karşılık veriyor.

“HABERTÜRK GAZETESİ’NDE GÜLEN ALEYHİNE HİÇBİR ŞEY ÇIKAMAZ”


Fethullah Gülen’in telefon görüşmelerinde, Gülen Cemaati yetkililerinin, Habertürk Televizyonu ve Habertürk Gazetesi’nin sahibi Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner ile görüşerek kendilerinin aleyhinde haber çıkmaması için baskı yaptıkları da anlaşılıyor. 1 Kasım 2013 tarihli ses kaydında; Ciner ile görüştüğünü söyleyen ve yine TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay olduğu iddia edilen kişi, Gülen’e şu şekilde rapor veriyor: “Turgay Ciner beye uğradık bugün. Hasan beyle bir köşe yazarının menfi yazı yazma durumu vardı. Onu öğrenmiştik. Kendisini aradık. Bizzat devreye girdi. ‘Bu gazetede aleyhinize hiçbir şey çıkamaz. Hepsi bunların hizmet müessesesi. Büyüğümüzün (Fethullah Gülen) aleyhine de ben burada bir şey çıkartmam’ dedi. Öyle güzel bir görüşme geçti efendim kendisiyle.”

TUSKON, KASETE SESSİZ KALDI

Bu arada; Fethullah Gülen ile yaptığı görüşmenin ses kaydı internete düşen kişinin TUSKON Genel Sekreteri olduğu bilgisi üzerine konuyu TUSKON’a sorduk. Ancak TUSKON Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Sekreterliği sorularımızı cevapsız bıraktı.

MALİYE 2013’TE KOÇ’U TEFTİŞ ETTİ, İKİ ŞİRKETİNE 196.8  MİLYON TL CEZA KESTİ


Maliye Bakanlığı geçtiğimiz yıl Koç Grubu şirketlerine yönelik sıkı bir vergi incelemesi başlatmıştı. 13 ağacın Taksim Gezi Parkı’ndan alınarak başka yere taşınmasını bahane eden çevrelerin hükümeti hedef seçtiği Gezi olaylarına destek verdiği ortaya çıkan Koç Grubu’nun bu tavrından dolayı geçirdiği iddia edilen inceleme üzerine Maliye Müfettişleri, şimdiye kadar grup şirketlerinden ikisine vergi cezası kesti. Koç Grubu şirketlerinde yapılan vergi incelemesinde 2008, 2009 ve 2010 mali yılları ile ilgili defterler ve kayıtlar inceleyen müfettişler, Tofaş’a gecikme cezası hariç toplam 67,5 milyon liralık vergi cezası kesti. Maliye Müfettişlerinin geçtiğimiz yıl kasım ayında ise Yapı Kredi’ye ise 103,5 milyon lira vergi aslı ve vergi ziyaı cezası ile 25,8 milyon liralık da gecikme cezası olmak üzere toplam 129,3 milyon liralık ceza kesti.

Yorumlara Git

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!