AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Portakalın faydaları nelerdir?

Portakal, zengin C vitamini içeriği sayesinde kış mevsiminde görülen hastalıklara karşı vücuda direnç kazandırır. Peki ama portakalın faydaları nelerdir? Portakalın içeriği nedir? Portakalda hangi vitamin ve mineraller var? İşte detaylar...

Portakal, zengin C vitamini içeriği sayesinde kış mevsiminde görülen hastalıklara karşı vücuda direnç kazandırır. Peki ama portakalın faydaları nelerdir? Portakalın içeriği nedir? Portakalda hangi vitamin ve mineraller var? İşte detaylar...

Kış mevsiminin gözde meyvesi olan “portakal” turunçgiller familyasının C vitamini açısından zengin üyelerindir. Bu sebepten dolayı soğuk havaların davetiye çıkardığı grip hastalığının, devasını portakalda arayabilirsiniz.

Sağlıklı bir bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için de hayati önem taşıyan C Vitamini, soğuk algınlığı ve tekrarlayan kulak enfeksiyonlarının önlenmesi için iyidir.

Portakalın faydaları nelerdir?

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların daha çabuk atlatılmasını sağlar. İçeriğinde bulunan B vitamini ve fosfor sinir sistemini güçlendirir, bedensel yorgunluğun giderilmesinde faydalıdır. Karaciğeri güçlendirirken, kanı temizler ve vücutta ki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.

Yüksek tansiyon ile kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. İçeriğinde ki folik asit nedeni ile hamileler ve çocuklar tarafından bolca tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Çiçeklerinin kaynatılarak demlenmesi ile hazırlanan çay spazmlara karşı koruyucudur. Portakal suyu yağlı ve karma ciltlere oldukça faydalıdır. Ancak portakalın suyu sıkıldıktan kısa bir süre sonra tüketilmelidir. Aksi takdir de içeriğinde yer alan maddeler besin değerini kaybetmektedir.

Portakalın kabuğunda bulunan esans sivilcelerin tedavisinde kullanılabilmektedir.

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan portakal oldukça zengin C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir, vücutta ki toksin maddelerin atılımını sağlar. Vücudun direncini arttırarak hastalıklara yakalanma riskini arttırır. Hastalık süresince bol portakal tüketimi hastalık süresini kısaltır. Bedenin daha zinde kalmasına yardımcı olur.

Yorumlara Git

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!