AKİT MENÜ

Gündem

Rusya'dan kritik S-400 açıklaması

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılacak olan kritik görüşmeye ilişkin konuştu.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya lideri Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ocak ayındaki görüşmelerinde Türkiye'ye S-400 savunma sisteminin ikinci partisinin teslimatını ele alıp almayacaklarının belli olmadığını, ancak ülkeler arasında askeri-teknik işbirliğinin devam etmekte olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başikanı Vladimir Putin'in ocakta beklenen Türkiye ziyareti esnasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile S-400 savunma sisteminin ikinci partisinin teslimatını ele alıp almayacakları sorusu karşısında, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov şunları söyledi: "Bunun ziyaretle bir ilintisi bulunmuyor. Rus ve Türk tarafının askeri-teknik işbirliği servisler sürekli olarak temas içerisinde. (Putin ve Erdoğan'ın görüşmelerinde bu hususu ele alıp almayacaklarına ilişkin) kesinleşmiş bir bilgi yok elimde. Ancak söylemek gerekir ki askeri-teknik işbirliği ülkelerimiz arasında mevcut olan bir şey ve söz konusu işbirliği devam etmekte."

Rusya'nın Türkiye ile imzaladığı anlaşma, bu ülkeye dört adet S-400 bataryası teslim edilmesini içeriyordu. Ayrıca anlaşma metninde, gerek olması halinde Türkiye'ye bir parti daha S-400 teslim edebileceği, istemesi halinde teslimat konusunda Türkiye'nin öncelikli olacağı belirtiliyordu.

Yorumlara Git

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de