AKİT MENÜ

Teknoloji

Rota İstanbul’da cizildi

Avrupa’nın telekomünikasyon devleri, mobil iletişimin geleceği sayılan 5G teknolojisi için başlatılan en önemli girişimlerden biri olan Avrupa Birliği COMBO Projesi için İstanbul’da, Türk Telekom Grubu şirketi Argela ev sahipliğinde bir araya geldi

2015-09-25 21:51:05

rk Telekom, Avrupa’nın teknoloji devlerini 5G teknolojisi için İstanbul’da buluşturdu. Avrupa Birliği, 5G Teknolojisinin yol haritasını Türk Telekom ev sahipliğinde ele aldı.

Türk Telekom Grup şirketi Argela, 5G teknolojisine uzanan yolda Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmeye devam ediyor. Avrupa’nın telekomünikasyon devleri, mobil iletişimin geleceği olan 5G teknolojisi için rotayı belirlemek üzere başlatılan Avrupa Birliği COMBO Projesi için İstanbul’da Argela ev sahipliğinde bir araya geldi.

Argela’nın İstanbul’daki ofisinde düzenlenen COMBO projesi değerlendirme toplantısında 5G konusunda kaydedilen son gelişmeler ve devam eden araştırmalar paylaşıldı. 

7 ÜLKEDEN 15 TEMSİLCİ KATILDI

7 ülkeden 15 temsilcinin katılımı ile yürütülen COMBO projesi, dünya telekomünikasyon sektörünün nabzını tutuyor. Türkiye’yi sadece Türk Telekom Grubu adına Argela’nın temsil ettiği proje, dünyada 5G teknolojisinin gelişiminde yol haritasını belirleyecek en önemli girişimlerden biri olarak kabul ediliyor.

EN ÇOK KONUŞULAN AĞLAR 

5G’nin yol haritasının çizildiği toplantılarda ana konu ağlar arası geçişlerde servis devamlılığı, tüm ağlara tek bir abonelik ile erişimin sağlanması, ağları eş zamanlı kullanarak servis kapasite artırımı, trafik yoğunluğuna göre ağlar arasında trafiğin yönlendirilmesi, mobil ve sabit ağ trafiğinin fiber optik teknolojilerden yararlanarak ortak alt yapıdan taşınması oldu.

Toplantıların sonuç bildirgesinde genişbant ağ servislerinin ortak alt yapıdan sunulduğu mimarilerde servislerin abonelere yüksek kalitede ulaştığı, hızla artmakta olan bant genişliği ihtiyaçlarının etkin şekilde karşılanabildiği ve operatör harcamalarının düşüş gösterdiği, bu nedenle de mimarilerin 5G için önemli bir referans oluşturduğu başlıkları yer aldı.

Argela Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Kaytaz, “Geleceğin mobil ağlarının başarısında fiber altyapının rolü de çok önemli. Telekomünikasyon alanındaki Ar-Ge uzmanlığımızla iletişimin geleceğini şekillendirecek iş birliği çalışmalarında yer almayı ve sektörümüze öncülük etmeyi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…