AKİT MENÜ

Gündem

Uzman isim Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşma ile ilgili kritik ayrıntıyı duyurdu! Yunanistan bunu yapacak

M5 Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ceyhun Bozkurt, Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanı sınırlandırma mutabakatının kaybeden ülkesinin Yunanistan olduğunu söyledi.

M5 Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ceyhun Bozkurt, Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanı sınırlandırma anlaşmasının Yunanistan'ı çılgına çevirdiğini belirtti.

Ceyhun Bozkurt, Superhaber'de Haberin Olsun programında Doğu Akdeniz'deki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bozkurt, Yunanistan'ın yeni bir hamleye hazırlandığını belirterek, "Yunanistan Doğu Akdeniz olmamasına rağmen Libya'dan gasp ettiği o bölgeyi kaybedeceği için kaybeden ülkelerden ilkidir. Bu yüzden kendilerini Doğu Akdeniz'de hakim ülke olarak kabul ediyorlardı. Yunanistan'ın Doğu Akdeniz bağlantısı kesildi. Mısır ve Güney Kıbrıs ile anlaşma yapamaz. Bu olay ortadan kalktı. Yaşananlar Yunanistan'da baya gündem oldu. Ciddi anlamda darbe yediler. Türkiye, bu hamle ile Yunanistan ile Mısır'ın satranç tahtasındaki vezirini düşürdü. Türkiye şah çekti. Yunanlılar bir hamle daha yapmaya çalışıyor. Sevr haritası ile Meis adası üzerinden Mısır ile anlaşmaya çalışacaklar. Ama Türkiye bunun önüne geçmek için, burada tatbikat yaptı. Bizim Mısır ve İsrail'de sağduyulu siyasetçilere görüşleri ne olursa olsun 'Eğer siz bu yetki sınırlandırma anlaşması yaparsanız, 11 bin kilometrelik alanı kazanacaksınız" şeklinde anlatmamız lazım" dedi.

Yorumlara Git

13 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden adama köylü kadınları işte böyle ders verdi! Saniye saniye görüntülendi

Gram altında 3. Dünya Savaşı bombası! İslam Memiş tarih verdi

CHP’li belediye O camiyi yapmayacağız! AK Parti’den açıklama “Biz Yapacağız”

‘Futbola rahatlık getirir’ diyerek duyurdular! Devrim olacak futbolda devrim… Dünya bu olayı konuşuyor!

Türkiye ile yapılan anlaşma Yunanistan'a bayram ettirdi! 'Ülkeye huzur getirdi' diyerek duyurdular