Kadın - Aile
Mayasız yumuşak lavaş tarifi
Pratik ve mayasız lavaş yapımı bütün hanımlar tarafından merak ediliyor. Bu tarif sayesinde Trabzon lavaş yapımını da öğrenmiş olacaksınız. Mayasız olması bazı kişilerin gözünü korkutsa da kolaylıkla açılan ve hemencecik sacda pişen bir ekmek elde edeceksiniz. İşte sacda ya da tavada lavaş yapımı...
Pratik ve mayasız lavaş yapımı bütün hanımlar tarafından merak ediliyor. Bu tarif sayesinde Trabzon lavaş yapımını da öğrenmiş olacaksınız. Mayasız olması bazı kişilerin gözünü korkutsa da kolaylıkla açılan ve hemencecik sacda pişen bir ekmek elde edeceksiniz. İşte sacda ya da tavada lavaş yapımı...
Belli lokantalarda, fırınlarda ve yöresel marketlerde satılan lavaşları artık ev ortamında dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Bu tarif sayesinde kolaylıkla lavaş açabilir ve pişirebilirsiniz.
Malzemeler
1,5 su bardağı un Yarım bardaktan bir parmak kadar fazla su tuzÖncelikle ununuzu eleyin ve içerisine tuzu ilave edin. Ardından bir elinizle yavaşça unu harmanlarken, bir yandan da suyu içerisine ekleyin.
Kıvam alana ve toparlanana akdar hamuru iyice yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra 8-10 dakika yoğurarak işlemi sonlandırın.
Hamuru 5 eşit bezeye ayırın. Üzerini bir bezle örterek dinlendirin.
Unlanmış tezgahta hamuru açın ve fazla ununu üzerinden atın. Bu sayede unun hemen yanarak, ekmeğinde kısım kısım yanmamasını sağlamış olursunuz.
Dilerseniz sacda, dilerseniz de oack üzerinde ekmeğinizi pişirin.