AKİT MENÜ

Gündem

Yunan milletvekili açık açık itiraf etti: Türkiye bizi yenilgiye uğrattı

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de Libya’yal yaptığı anlaşmadan rahatsız olan Yunanistan’dan “itiraf” niteliğinde bir açıklama geldi. Aynı zamanda uluslararası ilişkiler uzmanı da olan Yunan Milletvekili Yorgo Çiçilyanos, Yunanistan’da yayınlanan Armynow isimli sitede yazdığı makalede “Türkiye bizi diplomatik olarak yenilgiye uğrattı. Türk Cumhurbaşkanı da aynı şekilde yüksek tonda sözlerine devam ediyor. Bugün Türk hükümeti ve Erdoğan çok hızlı hareket ediyor. Türkler açıkça psikolojik savaş yöntemlerini kullanıyorlar” dedi.

 Murathan Seyitoğlu  Ankara 

Türkiye ile Libya arasında imzalanan ve deniz sınırlarını belli eden anlaşma sonrasında Yunanistan’dan dikkat çeken bir itiraf geldi. 

“Gerçek değişmiyor”

Yunanistan’da yayınlanan Armynow isimli sitede uluslararası ilişkiler uzmanı ve KİNAL Partisi Milletvekili Yorgo Çiçilyanos tarafından kaleme alınan makalede, Türkiye’ye yönelik dikkat çeken ifadelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yunanistan’ın Türkiye ile Libya arasında yaptığı anlaşmanın ‘hukuksuz’ olduğuna dair söylemleri hatırlatan Çiçilyanos, “Deniz hukukunu ve Yunanistan’ın haklarını ihlal ettiğini söylesek de bir gerçek değişmiyor.” yorumunda bulundu.  

“Türkiye bizi diplomatik olarak yenilgiye uğrattı”

Libya ile Türkiye arasında imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin yapılan anlaşmayı büyük bir başarı olduğuna işaret eden Yorgo Çiçiyanos, “Türkiye bu anlaşma ile kendisi için önemli bir kazanım elde etti ve bizi diplomatik olarak yenilgiye uğrattı. Türkler ‘Mavi Vatan’a bir adım daha yaklaştı.” şeklinde konuştu. 

“NATO’dan destek bekliyoruz”

Yunanistan’ın Avrupa Birliği ülkelerinden Türkiye’ye karşı büyük bir tepki göstermesini beklediklerini dile getiren Yorgo Çiçiyanos, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkler adım adım faaliyetlerini ilerletirken biz Avrupa Birlği’nin kınamasını bekledik. Türkiye’nin Libya ile yaptı anlaşma tamamlandı ve bu kampsamda şimdi NATO’dan destek bekliyoruz. Atina maalesef olaylara gerçekçi bakış açısını hiçbir zaman kavrayamıyor… Türk Cumhurbaşkanı da aynı şekilde yüksek tonda sözlerine devam ediyor. Bugün Türk hükümeti ve Erdoğan çok hızlı hareket ediyor. Türkler açıkça psikolojik savaş yöntemlerini kullanıyorlar”

Libya ile yapılan anlaşmanın mimarı: Cihat Yaycı..!

Türkiye’nin Libya’ya yönelik adımlarını yakından takip eden Yunanistan basını, bölgeye ilişkin gelişmeleri Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Cihat Yaycı’nın kitabı üzerinden değerlendirmeyi sürdürüyor. Libya ile varılan mutabakata giden süreçte Cihat Yaycı’nın büyük emeği olduğu biliniyor. Libya ile yapılan anlaşma ve FETÖ ile mücadele konusunda büyük başarılara imza atan Cihat Yaycı’nın en son yapılan YAŞ’ta terfi ettirilmemesi kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. Sağdan ve soldan bütün kesimlerin desteğini alan Cihat Yaycı’ya vatansever Türk halkı tarafından büyük bir şükran duyuluyor. Sosyal medyadan yoğun destek mesajları alan Cihat Yaycı’ya ilişkin “İyi ki varsın Cihat Yaycı Paşam” şeklinde değerlendirmelerde bulunuluyor. 

Yorumlara Git

Max Kownatzki Almanya'da duyurdu: Türkiye rakipsiz

Narin'in köyü ile ilgili korkunç gerçek! 15 çocuk daha ölmüş

Pakistan'ı vurdular! Çok sayıda asker öldü

Alman havacılık devi Türkiye'yi işaret etti: Avrupa ülkeleri harekete geçmeli

Ticaret Bakanlığından CHP'ye tokat gibi İsrail yanıtı!