AKİT MENÜ

Gündem

Dilipak'tan dünya gündemini sallayacak açıklama! "Depremi 72 saat önceden tahmin edecek sistem..."

Akit TV'de Türkiye'nin gündem belirleyen programı Derin Gerçekler'de çeşitli veriler üzerinden depremi önceden tahmin edilebileceğini öne süren bir araştırma ekibinden bahseden Dilipak, sadece Türkiye değil, dünya gündemini değiştirecek bilgileri açıkladı.

2019-12-18 20:31:47

This browser does not support the video element.

Akit TV'de Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu, usta yazar Abdurrahman Dilipak'ın gündemi analiz ettiği Akittv ekranlarının ilgiyle izlenen programı Derin Gerçekler'de deprem tahminleriyle dikkat çeken Kadir Sütçü ve çalışmaları hakkında bilgi veren Dilipak; ''Bu ekip çalışmalarını tamamlamak üzere! Hayata geçtiğinde deprem artık tehlike olmaktan çıkacak! Can kayıplarının önüne geçebileceğiz ve dünya da büyük yankı uyandıracak'' dedi.

Bu sistem nedir? Nasıl işliyor? Depremi önceden nasıl tahmin ediyor?

Dilipak açıklamalarına devamla; ''Bu ekibin oluşturduğu sistemler görüyoruz ki deprem tahminlerinin yüzde 92'si tutuyor! Bu ciddi bir oran! Raporları var, online verdikleri veriler takip edilebiliyor! Hatta 72 saat önceden depremi öngörebiliyorlar'' dedi.

''Deprem tahmin yöntemi, yazılıma dönüştürülecek''

Dilipak, Derin Gerçekler'de gündeme getirdiği konu üzerinden devamla ''Yüzde 92 oranında tahminleri tutuyor. Yerdeki manyetik alan bulutların hareketlerini etkiliyor. Bundan yola çıkarak tahminlerde bulunuluyor. Bu konulardaki çalışmalar devam ediyor. Meteorolojik verileri ve uydu görüntülerini tarıyorlar. Projenin adı DEKOS (Deprem Kuvveti Organize Sistemi). Algoritma olarak bir bilgisayar ortamında yazılıma dönüştürülecek. Tutmayan tahminler de var'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Habervakti.com

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil