AKİT MENÜ

Teknoloji

Nexus 5X Android Marshmallow ile geliyor!

Google, LG işbirliği ile geliştirilen Nexus 5X modelini tanıttı. Androis Marshmallow önyüklü akıllı telefonun öne çıkan teknoloji özellikleri ve diğer detaylar burada...

Google’ın her sene, dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri ile işbirliği sonucu geliştirdiği akıllı telefon serisi Nexus’un 2015 yılı versiyonlarından 5X tanıtıldı. LG ve Google tarafından geliştirilen Nexus 5X, en yeni Android Marshmallow önyüklü şekilde satışa sunuluyor.

Ekim ayında satışlarına başlanacağı bildirilen akıllı telefon, uygun fiyata yüksek performans iddiası ile geliyor. 5.2 inçlik kılcal çizilmelere dayanıklı Gorilla Glass 3 kaplı, 1080p çözünürlüklü ekrana sahip cihazda; Qualcomm Snapdragon 808 işlemci, 2 GB RAM, 2700 mAh pil öne çıkan donanım özellikleri. Cihazda LG’nin geçtiğimiz yıl amiral gemisi modeli G3’te kullanmaya başladığı başladığı lazer odaklama teknolojisi ile güçlendirilmiş oldukça iddialı bir kamera da öne çıkan detaylar arasında.

Akıllı telefon, 12 megapiksel arka kamerası ile iddialı fotoğraf çekim özellikleri sergiliyor. 4K video kaydı ise fiyat/performans analitiğinde dikkatleri üzerinde toplayacak bir nitelik olarak gösteriliyor. Kamerayı aktif hale getirmek için güç düğmesine iki kez dokunma, Google’ın pil tasarruf modu da modelin özelliklerinden.

Cihazın ABD fiyatı 499 dolardan başlayan fiyatlarla şeklinde açıklanmış durumda. Bu fiyat etiketi 16 GB depolama alanına sahip versiyon için belirlendi. Akıllı telefon, ilk etapta Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, İrlanda, Kore ve Japonya'da satışa sunulacak. Model, 19 Ekim’den itibaren 40 ülkede daha satışa çıkacak.

Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması