AKİT MENÜ

Gündem

Sarıgül’ün malvarlığına el konuldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’e Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) haciz konuldu! TMSF’nin, Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün banka hesapları ve gayrimenkullerinin de aralarında bulunduğu tüm varlığına el koyduğu öğrenildi.

2014-01-18 09:18:52
HABER MERKEZİ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’e Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) haciz konuldu! TMSF’nin, Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün banka hesapları ve gayrimenkullerinin de aralarında bulunduğu tüm varlığına el koyduğu öğrenildi.

KREDİYİ ÖDEMEDİ, BAŞINA BELA ETTİ
!
TMSF’nin aldığı haciz kararının sebebinin 1998 yılında Bank Ekspress’ten alınan kredi ile alakalı olduğu öğrenildi. Sarıgül’ün, kayıp olduğu bildirilen kredi borcu belgelerini TMSF’ye, Bank Ekspres’in eski sahibi işadamı Korkmaz Yiğit’in kısa bir süre önce teslim ettiği öğrenildi. TMSF’nin, Yiğit tarafından teslim edilen belgeleri inceledikten sonra, haciz kararını dün itibarıyla verdiği ve Sarıgül’ün malvarlığına haciz koyduğu belirtildi.

BORÇ KATLANDI, KATLANDI; 8 MİLYON DOLAR OLDU


Sarıgül ve beraberindeki 9 arkadaşı 1998 yılında Bank Ekspres’ten 3,5 milyon dolarlık kredi çekti. Kredinin verilmesinden kısa bir süre sonra, TMSF; Korkmaz Yiğit’in Bank Ekspres’ine el koydu. TMSF, bankanın kayıtlarını incelediğinde, Sarıgül’ün diğer 9 kişi ile beraber çektiği krediye ilişkin bir belge bulamadığı için, bir işlemde bulunamadı.

Bir süre önce, 28 Şubatçı Güven Erkaya’ya milyon dolarlık iki daire sattığı ortaya çıkan Korkmaz Yiğit, TMSF’ye bizzat giderek, Sarıgül ve arkadaşlarının aldığı kredi borcuna ilişkin belgeleri verdi. TMSF, belgelerin doğruluğunu inceledikten sonra, borcun alındığı ama geri ödenmediği gerekçesiyle işlemleri başlattı. Sarıgül’ün geri ödemediği kredinin yasal faiziyle birlikte 8 milyon dolara ulaştığı belirlendi.

Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti