AKİT MENÜ

Gündem

Bu yapılanma İsrail-ABD güdümünde

Başbakan Erdoğan’ın “paralel yapı”ya yönelik “Haşhaşi” benzetmesinin tartışmaları sürerken, konu hakkında Yazar İsmail Nacar Akit’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cemaat konusunda haklı çıktığını belirten Nacar, “1980’lerin başından bu yana cemaat hareketini çok yakın takip ediyorum. Cemaatin nerede ve nasıl yapılandığını çok iyi biliyorum.

2014-01-19 12:25:01
SİNAN KAYA / ANKARA - Bunu daha önce de defalarca dile getirdim. Ama bazı gruplar beni bu düşüncelerimden dolayı hep susturmaya çalışıp, düşüncelerimin üstünü örttüler. Bugün baktığımızda benim o zamanlar ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı.  Kaç sene önce cemaatin devlet içindeki yapılanmasının, aynı Hasan Sabbah’ın örgütü gibi Batıni bir yapılanma olduğunu söylemiştim. Ve hâlâ da diyorum. Çünkü bu hareket tamamen Amerika ve İsrail destekli bir yapılanmadır. Bu da paralel değil; devleti tamamen ele geçirmeye yönelik Batıni bir yapılanmadır” dedi.

“AMERİKA VE İSRAİL CEMAAT YAPILANMASINA ÇOK DESTEK OLDU”


Amerika ve İsrail’in, Fethullah Gülen hareketini özellikle 1980 sonrasında kendi çıkarları doğrultusunda dünyanın birçok yerinde yapılanmasına destek olduğuna dikkat çeken Nacar, “1980 sonrasında Fethullah Gülen’in etrafındaki oluşum, dışarıdaki çalışmaları, dünyanın farklı ülkelerinde okul yaptırmaları Amerika ve İsrail’in isteğiyle gerçekleşti. Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde İran’ın yapılanmasından rahatsız olan Amerika, kendi çıkarları için cemaatin bu ülkelerde yapılanmasını hem istedi hem de okul açmalarına çok destek oldu. Çünkü İran’ın buralardaki yapılanması Amerika’nın çıkarlarına çok tersti. Amerika da bu ülkelerde kendisinin yönlendirebileceği bir yapının oluşmasını yani Fethullah Gülen cemaatinin bu ülkelerde yapılanmasına çok destek oldu. Ayrıca bu düşünceleri sadece ben söylemiyorum. Bu konu hakkında araştırma yapan ve yazılar yazan birçok düşünür ve yazar da benimle aynı düşüncededirler” diye konuştu.


Yorumlara Git

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti

Altından rekor üstüne rekor!