AKİT MENÜ

Ekonomi

Babacan: Ekonomide hasara izin vermeyiz

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Koskoca devlet, 16. büyük ekonomi, bir savcı, bir hakim ve bir grup polisin kendi hedeflerine, kendi iç gündemlerine dönük, iktidar partisini ve hükümeti hedefleyen bir hareket içine girdiğinde bu seyredilemez.

2014-01-20 14:23:15

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 17 Aralık operasyonu ve sonrasındaki sürecin ekonomiye yansıması konusunda, borsada 13 Aralık akşamı piyasa kapandıktan sonra 17 Ocak'a kadar ki 5 haftalık sürede halka şirketlerin toplam değerinin 46 milyar 542 milyon dolar düştüğünü belirtti. Babacan, katıldığı bir televizyon programında gündemi değerlendirdi.

 “Sadece Türkiye’nin halka açık şirketlere baktığımızda 270 milyar dolardan 224 milyar dolara bir değer kaybı var. Yüzde 17-18 gibi bir rakama tekabül ediyor değer kaybı. Bu Türkiye’nin varlığıdır, servetidir” diyen Babacan, o günden bu yana faizlerde yüzde 0.98 artış olduğunu belirterek, “Ama bu zarar, bir felaket, kriz anlamına da kesinlikle gelmiyor. Bazıları ‘bu olup bitene karşı kriz tabirini kullanalım mı, kullanmayalım mı’ diyor, kesinlikle öyle bir ortam yok. Onu aşacak gücümüz, birikimimiz, tedbirlerimiz var. Ekonomi üzerinde kalıcı bir hasar oluşmasına asla izin vermeyiz” diye konuştu.

Devlet olaylara seyirci kalamaz

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Koskoca devlet, 16. büyük ekonomi, bir savcı, bir hakim ve bir grup polisin kendi hedeflerine, kendi iç gündemlerine dönük, iktidar partisini ve hükümeti hedefleyen bir hareket içine girdiğinde bu seyredilemez. Kimse de kusura bakmayacak bu konuda. Gereğinin mutlaka yapılması lazım" dedi. Babacan şöyle konuştu: “Müdahalemiz, yargının bağımsızlığına değil, yargının bağımsızlığını kötüye kullananlara, bağımsızlık alanını kendi çıkarlarına dönük olarak kullanmak isteyenlere bir müdahale.”

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı