AKİT MENÜ

Gündem

Erdoğan çok iyi bir insan

Malatya’da konukevine yerleşen Suriyelilerden Başbakan’a teşekkür...

2014-01-20 09:36:19

MALATYA - İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Konukevi, ülkelerindeki iç savaştan kaçan hasta ve hasta yakınlarına en sahipliği yapıyor. Konukevi Birim Sorumlusu Bekir Aslan, yaptığı açıklamada, 136 yataklı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi hasta ve hasta yakınları konukevinde ikişer kişilik 68 oda bulunduğunu söyledi. Havlu takımı, tek kullanımlık terlik, şampuan, el sabunu, diş fırçası, mini buzdolabı, televizyon bulunan odalarda 24 saat sıcak su imkanı da sağlandığını dile getiren Aslan, Ağustos 2011’de hizmete açılan konukevinde her türlü imkanı sunmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

Her gün 30 suriyeli misafir oluyor

“Sabah kahvaltısı ve akşam çorba hizmetimiz var. Onun dışında çamaşırhanemiz, hayır mağazamız, kütüphanemiz mevcut. Günlük ortalama 190-200 kişi misafir ediyoruz. Konukevinde her gün yaklaşık 30 Suriyeli misafirimiz oluyor. Konuklar arasında Suriye’den gelen nakil ve yanık hastaları, yaralılar bulunmaktadır. Suriyelilerin tedavileri devam ettiği sürece konukevinden faydalanabiliyorlar. Buranın yemeğinden tutun, hayır mağazasına, ücretsiz kalmasına kadar her türlü imkanından faydalanabiliyorlar. Biz elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz.”

“Başbakan Erdoğan’a teşekkür ediyoruz”

Suriyeli konuklardan Mıslim Mahmud Reşid (37), Suriye’nin Talabya kasabasından önce Şanlıurfa’ya, sonra da oğlu Selim Mıslim Reşid’in (4) karaciğer nakli için ambulansla Turgut Özal Tıp Merkezine geldiklerini ifade ederek, “Hastanede gerekli tahlillerden sonra nakil yapıldı. Oğlum şimdi gayet iyi. Türkiye’den Allah razı olsun. Burada çok iyiyiz. Bir sorunumuz yok. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Başbakan çok iyi bir insan. İlaçlarımızı, yatacak yerlerimizi veriyorlar. Ondan çok memnunuz. Allah ondan razı olsun” diye konuştu.

Suriye Kamış’tan gelen Fehed Muhammed Hamid ise önce Mardin Kızıltepe’ye geçtiklerini, oradan da kızı Asya Fehed Hamid’in (5) tedavisi için Turgut Özal Tıp Merkezine geldiklerini anlattı. Hamid, “Suriye’de, evimizde gece elektrikler kesildi, sonra da yangın çıktı. Kızımın yangında yüzü tamamen yanmıştı. Malatya’daki hastaneye geldik. Doktorlar 3-4 ameliyatla yüzünün düzelebileceğini söylediler. Şimdilik her şey yolunda. Ameliyatları bekliyoruz” ifadesini kullandı. Hamid, evlerinin yandığını, Suriye’ye döndüklerinde kalacak bir yerlerinin olmadığını ve Türkiye’den bu konuda yardım istediklerini söyledi.

Bir buçuk aydır konukevinde kaldıklarını anlatan Hamid, “Şimdiye kadar bir ameliyat geçirdik. Kızımın kaşları tamamen yandı. Yanan kaşlarını yapacaklar” dedi.

5 bin suriyeli faydalanıyor

Konukevi Hayır Mağazası Sorumlusu Sevgi Kaya ise mağazadan genelde Suriyeli vatandaşların yararlandığını ifade ederek, “Suriye’deki savaştan çıkıp hastaneye gelen ve hastane bünyesinde tedavi gören vatandaşlarımız var. Özellikle onlara yardımcı oluyoruz. Savaştan çıkıp gelmişler. Üzerlerinde hiçbir şey yok. İç çamaşırı, kazak, pijama takımı, çorap veriyoruz” dedi. Açıldığı günden bu yana 120 bin kişinin kaldığı konukevinden şimdiye kadar 5 bin Suriyeli’nin faydalandığı belirtildi.

Yorumlara Git

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti

Altından rekor üstüne rekor!