Kadın - Aile
En güzel ev baklavası nasıl yapılır? Cevizli baklava tarifi
En güzel ev baklavası nasıl yapılır? Cevizli el açması ev yapımı baklava tarifini detaylı bir şekilde sizler için derledik. Baklava hamuru nasıl açılır şeklinde araştırma yapan birçok kişinin meraklarını gidereceğiz. Gerçek baklava tarifi için nişasta kullanılarak hamur açılmalıdır. Peki ama ev yapımı baklava nasıl yapılır?
En güzel ev baklavası nasıl yapılır? Cevizli el açması ev yapımı baklava tarifini detaylı bir şekilde sizler için derledik. Baklava hamuru nasıl açılır şeklinde araştırma yapan birçok kişinin meraklarını gidereceğiz. Gerçek baklava tarifi için nişasta kullanılarak hamur açılmalıdır. Peki ama ev yapımı baklava nasıl yapılır?
Enfes bir baklava açmak için bu tarifi birebir uygulamanız yeterli olacaktır. İncecik hamuru, çıtırtısı ve şerbetiyle gönüllerde taht kuracak tam kıvamında bir tarif..
Malzemeler
Şerbeti için:
Yufkaları açmak ve ara katları için:
Unu derin bir kaseye alın ve ortasını açın. Yumurta, süt, ayçiçek yağı, kabartma tozu, sirke ve tuzu içerisine ekleyin.
İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
Hamuru yirmi eşit parçaya ayırdıktan sonra mermer bir tezgah üzerinde beze haline getirin.
Unladığınız tezgah üzerinde her bir hamur bezesini bir tabak büyüklüğünde açın.
Aralarına mısır nişastası serpiştirerek açtığınız hamurları üst üste diztikten sonra bir oklava yardımıyla incecik açmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağ sürüp hazır vaziyette bekletin.
Yufkaların on adetini aralarını tereyağıyla yağlayıp, fırın tepsisinde üst üste dizin. Son kata cevizi serpiştirin.
Kalan yufkaları, aynı şekilde dizin. Yufkaların kenar kısımlarını keskin bir bıçak ucu yardımıyla tepsinin alt tarafına doğru ittirin.
Baklavayı dilimleyin ve kalan yapğı üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp yufka katları tek tek açılana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.
Şerbetini hazırlamak için; toz şekeri, suyla derin bir tencerede karıştırdıktan sonra orta ateşte yaklaşık 25 dakika kadar kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ilave ettikten sonra ocaktan alın.
Fırından çıkarttığınız sıcak baklavanın üzerine bir kepçe yardımıyla sıcak şerbeti azar azar ilave ederek içine çekmesini bekleyin.