AKİT MENÜ

Gündem

Yunan bakan Türkiye'ye düşman, Ekrem'e dost! Türkiye karşıtı turunu İmamoğlu ile sonlandırdı

Akdeniz'deki Sevr'i yırtıp atan Türkiye'ye karşı harekete geçen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, BAE, Mısır ve darbeci terörist Hafter ile görüştükten sonra İstanbul'a geldi. Bingazi'deki görüşmesinde, Libya'nın BM'nin tanıdığı meşru hükümet UMH'nin Türkiye ile "mutabakat zaptı imzalama hakkı olmadığını" öne süren Dendias, Fener Rum Patrikhanesi'nde Ekrem İmamoğlu'yla samimi pozlar verdi.

2019-12-26 09:54:31

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İstanbul'da Noel ayinine katıldı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği Fener Rum Patrikhanesi'ndeki Noel ayini sona erdi.

Patrikhanenin bahçesindeki kilisede düzenlenen ayine katılan Nikos Dendias, yeni yılın barış getirmesini dileyerek, Hristiyan dünyasının Noelini kutladı.

Doğu Akdeniz'deki meşru haklarımıza ve kara sularımızı ele geçirmek için 3 gün önce darbeci terörist Türkiye düşmanı terörist Hafter ile Bingazi'de görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bugün İstanbul'da mevkidaşı bile olmayan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla oldukça yakın görüntüler verdi.

Türk düşmanı Yunan Bakan, CHP'lilerle samimi pozlar verdi

Türkiye ile Libya Arasında Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası ile ilgili soruları yanıtlamayan Bakan Dendias, daha sonra Fener Rum Patriği Bartholomeos, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükür Genç ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile görüştü.

Görüşmeye ev sahipliği yapan Bartholomeos, Yunan Bakan ve belediye başkanlarına eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun gönderdiği çikolataları ikram etti.

Bakanın ayine katılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Bartholomeos, "Bakanın böyle bir günde bizi yalnız bırakmayıp ayinimize katıldığı için çok teşekkür ediyoruz. Yeni yılınızı kutluyor, yeni yılın size, ailenize, memleketinize ve bütün dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Bakanın ziyareti resmi bir ziyaret değil özel bir ziyarettir." diye konuştu.

Bakan Dendias'a belediye başkanlarıyla ilgili bilgi aktardığını kaydeden Bartholomeos, şöyle konuştu:

"Bakan Bey'e belediye başkanlarının bize çok yakın olduklarını anlattım. Görüyorsunuz bizi şahsen ziyarete geldiler, çiçek gönderiler. Belediye başkanlarımız azınlıklara karşı istisnasız ayrıcalık yapmadan davranıyor. Kendilerine herkesin huzurunda teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz. Sizleri kıymetli bir dost olarak görüyor ve davranıyoruz."

Bakan Dendias ve belediye başkanları görüşmelerin ardından Patrikhaneden ayrıldı.

Libya Mutabakatı'nın ardından Türkiye karşı harekete geçmişti

Yunan Bakan Dendias, Türkiye karşıtı ittifak kurmak için BAE, Suudi Arabistan, Mısır ve Libya'daki darbeci terörist Hafter ile görüşmüş  ve Libya'daki meşru hükümet olan UMH'nin Türkiye ile "mutabakat zaptı imzalama hakkı olmadığını" öne sürmüştü.

İşte Türkiye düşmanı Yunan Bakan Dendias'ın son 4 günlük ziyaretleri...

Yorumlara Git

Trakya’da doğalgaz keşfeden Transatlantic süre uzatma aldı!

Hizbullah lideri Netanyahu’ya meydan okudu: Çok büyük karşılık vereceğiz!

Meteoroloji sarı alarm verdi! Sağanak, hortum, dolu geliyor…

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri! Türkiye'nin yeri dikkat çekti

Lübnan'da patlatılan telsizlerde 'Japonya' detayı