AKİT MENÜ

Gündem

Paralel yapı yine “TIR”lattı

Jandarma ekipleri silah ve mühimmat taşıdığı ihbar edilen 3 TIR’ı dün öğle saatlerinde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Ceyhan gişelerinde durdurdu. Çok sayıda jandarma TIR’larda arama yaptı.

2014-01-20 12:56:54
HABER MERKEZİ - 3 TIR’ın durdurulmasından 2 saat sonra ise durdurulan TIR sayısı 7’ye yükseldi. Daha önce İHH’nın TIR’larının silah ile yakalandığı şeklinde operasyonel haber yapan Radikal ise yakalan üç TIR’dan ikisinde silah ve mühimmat bulunduğunu iddia etti. Brandaları açılan TIR’lar detaylı aramadan geçirilmek üzere otoyol gişelerinden daha güvenli bölgeye götürüldü. TIR’larda arama yapılmadan önce, bir dizi güvenlik önlemine başvuruldu. “Jammer”ler ile sinyal kesme uygulaması yapıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan; Adana Valiliği, otoyolda durdurulan 3 TIR’la ilgili, “3 araçta Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile yapılan kontrollerde, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır. Söz konusu personel gerekli incelemeyi müteakip rutin görevlerini ifa etmek üzere kontrol noktasından ayrılmışlardır” açıklamasında bulundu.

Aramaların ardından TIR’ların da yoluna devam ettiği belirtildi.
Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti