AKİT MENÜ

Gündem

İHH'dan Suriye'ye yardım

Kayseri'den Suriye'ye bir tır yardım malzemesi gönderildi

2014-01-20 19:22:43

KAYSERİ  - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan kampanya kapsamında Kayseri'den, Suriye'ye bir tır yardım malzemesi gönderildi.

Kayseri İHH Derneği Başkan Yardımcısı Ali Tokluman, yaptığı açıklamada, genel merkezin başlattığı kampanyaya Kayseri'den ilk etapta bir tır gönderildiğini söyledi. Bu haftadan başlayarak her hafta Suriye'ye bir tır yardım malzemesi göndereceklerini belirten Tokluman, şunları kaydetti:

"Yardım tırımız bu gece yola çıkıyor. Bundan sonraki her hafta da bu kampanya dahilinde yardımlarımız devam edecek. Bu noktada bu imkanları bizlere sağlayan Kayseri'de yaşayan kardeşlerimize teşekkür ederiz. Yardımların devamını bekliyoruz. Yardım malzemeleri yarın sabaha karşı İnsani Yardım Vakfı'nın Kilis'teki şubesine gidecek. Orada gerekli evrakları hazırlandıktan sonra Kızılay kanalıyla Suriye topraklarına gönderilecek." 

Tırın içinde ağırlıklı olarak tekstil ürünlerinin olduğunu ifade eden Tokluman, battaniye, ayakkabı, uyku tulumu, mont gibi giyecek malzemeleri bulunduğunu belirtti. Tokluman, "Şunu da söylemek istiyorum. Son günlerde kamuoyunda çok hareketli ve tedirgin edici şekilde İHH'nın yurt dışında ve içinde yapmış olduğu yardımlarla alakalı bir takım kara propagandalar söz konusudur. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan her vatandaşımızın arzu ettiği anda araçlarımızın üzerine çıkıp, içinde ne olduğunu, nereye nasıl teslim edildiğini takip edip bizlere ve kamuoyuna da rapor etmesi mümkündür" diye konuştu.

Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti