AKİT MENÜ

Gündem

Başbakan Erdoğan: TIR'lara müdahale hukuksuzdur, gereği yapılacaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Brüksel'e hareketinden önce hava alanında önemli açıklamalarda bulundu

2014-01-20 19:50:10
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'e yapacağı ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Brüksel'de yapacağı temaslar hakkında bilgi veren Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları ana hatlarıyla şöyle:

"Türkiye'de özellikle yolsuzluklarla kararlı şekilde mücadele eden bir iktidarca yargıya değil yargı içindeki örgütlenmeye müdahale edildiğini muhataplarımıza açık ve net şekilde delilleriyle ortaya koyacağız".

"(Tırların aranması) Savcı, benim iznim, Adalet Bakanlığının haberi olmadan böyle bir müdahalenin içine giremez. Milli İstihbarat Teşkilatının ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu, bu paralel yapılanmanın diğer bir versiyonudur. Kısa bir zaman önce atılan adımın devamıdır"

"(Tırların aranması) Ne yazık ki burada jandarmamız da kullanılmıştır. Burada, gerek bu savcıyla gerekse jandarmayla ilgili, komuta kademesini kastediyorum, hepsiyle hukuki süreç başlatılmıştır. Gereği de bunlarla ilgili yapılacaktır"

"(HSYK ile ilgili düzenleme) Ne yaparlarsa yapsınlar, biz çıktığımız yolda, anayasa değişikliğine yanaşmadıklarına göre, HSYK ile ilgili yasal düzenlemeyle ilgili attığımız adımı devam ettireceğiz. İnşallah ara vermeksizin arkadaşlarımız bunu parlamentodan çıkaracaklar. Ondan sonrası artık Cumhurbaşkanımızın takdiri. Cumhurbaşkanımızın takdirinden sonraki gelişmeleri de bizler izleyeceğiz".

Yargıtay'ın şike davasıyla ilgili verdiği kararı değerlendirmesi sorulunca Erdoğan, "Zamanlaması itibariyle ben anlamlı buluyorum. Niye bugüne kadar böyle bir karar açıklanmadı? Seçimin arifesinde niçin böyle bir karar açıklanır? Bunu 30 Mart sonrasında da yapabilirdin. Bütün bunlar zihin bulandırmaktan başka bir şey değil. Şu ana kadar yargıdaki o paralel yapı ince hesaplar suretiyle böyle bir adım attıklarına inanıyorum. Burada da hukuki süreç tamamen bitmemiştir. Devamında ne olur; ne gelir, ne gider, onu bilemem. Sadece zamanlamasının anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Çalışma ofisinde bulunan böcekle ilgili çalışmanın bitip bitmediğine yönelik bir soruya ise Erdoğan, "Sanıyorum dönüşümde hazır olacak." karşılığını verdi.
Yorumlara Git

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti

Altından rekor üstüne rekor!