AKİT MENÜ

Gündem

Ulusalcı-domuzcu ittifakından millete tehdit! Çölaşan ve Doğru'ya verilen ceza çıldırttı! Erdoğan'ı hedef aldı

Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun FETÖ'ye yardım suçundan hapis cezası alması, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu adeta çıldırttı. Kaftancıoğlu, sosyal medyadan milletin oyuyla iktidara gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tehditler savurdu.

 Orhan Aysezen  yeniakit.com.tr 

Sözcü Gazetesi davasında Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya "FETÖ'ye yardım" suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi. Burak Akbay'ın dosyası ayrıldı, 7 sanığa ceza verildi, 1 kişi ise beraat etti.

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Gazetenin yazar ve çalışanı diğer sanıklara da ceza yağdırıldı.

Demokrasi ve basının utanç satırları...

Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ile milleti sindirme ve korkutma amacıyla 15 Temmuz terörist darbesi öncesi "Öl Recep" diye bulmacalar hazırlayıp tehdit edenlere verilen cezaların caydırıcılığı tartışılıyor.

Bu cezalar CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için ise hiç caydırıcı olmadı.

Eşi Naki'nin paylaştığı "Bu tabakta 7 dakika önce 1/4 domuz vardı" repliğiyle bilinen Canan Kaftancıoğlu, tehditçi Sözcü yazarlarının küçük cezalar alması karşısında adeta kontrolünü kaybetti. Kaftancıoğlu milletin seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Sözcü Gazetesi davası da Saray vesayetinin istediği şekilde sonuçlandı. Üstünlerin hukukunun olduğu bir ülkede bu karar da şaşırtıcı değil. Hukukun üstünlüğü yeniden tesis edilince yargılayanlar yargılanacaktır" şeklinde sosyalist bir üslupla tehdit etti.

"Recep öl" diye bulmaca hazırladılar

Türk demokrasi ve basınının utanç satırlarını Emin Çölaşan 15 Temmuz öncesinde kaleme aldı. Emin Çölaşan "Bizim başaramadığmızı FETÖ başardı... Şimdi cemaate destek olma zamanı" mealindeki yazılarıyla milletin tepkisini çekti.

Necati Doğru ise 15 Temmuz'dan sonra kaleme aldığı "Naylon Darbe" başlıklı yazısında ağza alınmayacak ifadelerle hükümet ve devlet yönetimine iftiralar attı.

Sözcü gazetesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz'da kalacağı evin fotoğraflarını yayınlaması, darbeden önce "Öl Recep" şeklinde bulmacalar hazırlayıp yayınlaması basın tarihinin kara sayfaları arasında yerini aldı.

Yorumlara Git

CHP yandaşı Ruşen'den Ekrem'e Atatürk ayarı

BP'nin Türkiye'den çekilmesi sonrası herkes bu soruyu soruyor: 7 kız kardeş kimdir?

13 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden adama köylü kadınları işte böyle ders verdi! Saniye saniye görüntülendi

Gram altında 3. Dünya Savaşı bombası! İslam Memiş tarih verdi

CHP’li belediye O camiyi yapmayacağız! AK Parti’den açıklama “Biz Yapacağız”