AKİT MENÜ

Siyaset

Fikri Işık'tan önceki yerli otomobil ile ilgili açıklama geldi! "Kısa sürede..."

Türkiye yerli otomobil için tebrik mesajları yayınlarken sessiz kalan Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Fikri Işık, eski tanıtılan otomobil ile ilgili sorulan sorulara, kısa süre içerisinde açıklama yapacağını duyurdu.

2019-12-30 23:03:07

Türkiye'nin otomobili Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde yapılan törenle tanıtıldı. Başkan Erdoğan tarafından ilk sürüşün yapıldığı otomobilin özellikleri de kamuoyuyla paylaşıldı. Tamamen elektrikli olan ve tek şarj ile 500 kilometre gideceği öğrenilen yerli otomobilin tanıtım törenine yoğun ilgi gösterildi.

Yerli otomobil ile ilgili tek paylaşım yapmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gebze Bilişim Vadisi’nde tanıtımı sonrası yerli otomobil büyük beğeni topladı. Özellikle AK Partili yöneticiler ardı ardına paylaşım yaparken, Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Fikri Işık’ın yerli otomobille ilgili paylaşım yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

"Kısa zamanda açıklama yapacağım"

Sosyal medya hesaplarından tek bir paylaşım yapmayan ve vatandaşların beklentisini dile getiren Gazeteci Yazar Serdar Arseven'in "Sayın Bakan Türkiye'nin yerli otomobili hakkında 'yeni' paylaşımda bulunmanız bekleniyor" şeklindeki sorusuna cevap veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Fikri Işık, “Bu konuda kısa süre içerisinde bir açıklama yapacağım inşallah” ifadelerini kullandı.

Serdar Arseven ise Fikri Işık'ın cevabına "Bu işler niçin hep böyle oluyor? Bir Yerli Otomobil Heyecanı bile, eski ve yeni bakanlar, hep birlikte yaşanamıyor? Eski Bakan Sn. Fikri Işık Türkiye'nin Yerli Otomobili hakkında “yeni” paylaşımda bulunmayınca “beklenti” yi ifade etmiştik. Sn. Bakan şöyle cevap vermiş" şeklinde yorumladı.

'2020'den önce seri üretime geçeceğiz' demişti

2016'nın Mart ayında o dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobili 2018 Mayıs-Haziran döneminde tanıtmayı planladıklarını söylemiş, "2020'den önce seri üretim aşamasına geçmeyi hedefliyoruz" demişti.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…