AKİT MENÜ

Gündem

Salihoğlu'dan adalet ve tarafsızlık mesajı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında devir teslim töreni yapıldı. Yeni Başsavcı Hadi Salihoğlu görevi ne başladı.

2014-01-21 19:13:21
İstanbul Bölge Adliyesi Başsavcılığına atanan Turan Çolakkadı, Başsavcılık görevini Hadi Salihoğlu'na devretti. Devir teslim töreni İstanbul Adalet Sarayı'nın girişindeki alanda yapıldı. Devletin çeşitli zamanlarda görevler verdiğini belirten Çolakkadı, görev olarak ne verildiyse itirazsız onu yaptıklarını kaydetti. Devlet adamlığının bunu gerektirdiğini ifade eden Çolakkadı, "Görevler bizleri tatmin etmek için değil millete hizmet için veriliyor. Bu amaçla çalışıyoruz" dedi.

"Mahkeme kadıya mülk değil" atasözünü hatırlatan Çolakkadı, "Tabi görevleri yapacağız, sonra da başka yere gideceğiz ve bir gün bırakacağız" ifadelerini kullandı.

Çolakkadı, konuşmasının ardından yeni Başsavcı Salihoğlu'na çiçek verdi. Yeni Başsavcı Salihoğlu, "Gerçekten bu çok onurlu ve şerefli görevi kendisiyle uzun zamandır dost olduğum birlikte mesai arkadaşım olmasından gurur duyduğum sevgili Başsavcım Turan Bey'den almak ve onun bugüne kadar taşıdığı bu adalet bayrağını bundan sonra da aynı azim ve şerefle taşımak üzere burada bulunuyorum" dedi.

ADALETLİ VE TARAFSIZ OLACAĞIM

Adaletin çok zor ve herkesin gerçekleşmesini istediği bir düşünce olduğunu ifade eden Salihoğlu, "Bunun için ilk beyanımda belirttiğim gibi adaletli olacağım, tarafsız olacağım. Bu güzel görevi devralırken hepinize tekrar saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sağlıklı ve güzel günlerin ülkemize gelmesini diliyor hepinize saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Salihoğlu da Çolakkadı'ya çiçek verdi.
Yorumlara Git

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti

Altından rekor üstüne rekor!