AKİT MENÜ

Gündem

UZATIN ELİNİZİ

Mağdur Suriye halkının yalnız olmadığını söyleyen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay, “Sana İhtiyacım Var” kampanyası ile çaresizlere çare olacaklarını söyledi. Oktay, “bir ekmek bir battaniye” kampanyasının hala sürdüğünü belirtirken, Suriye için gerçekleştirilen tüm yardımları AFAD’ın çatısı altında bir araya getireceklerini vurguladı.

2014-01-22 09:20:48
ANKARA - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriye için başlatacakları "Sana İhtiyacım Var" kampanyasında tek amaçlarının dara düşene yardım etmek, zorda bulunana el uzatmak olduğunu belirterek, "Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle Türk halkı, Suriye'deki dramı yüreği yanarak görüyor ve bu konuda büyük duyarlılık gösteriyor. Halkımızın kadirşinas ruhu ve yardımseverliği bu yardım kampanyasında da ortaya çıkacaktır" ifadesini kullandı.

BİR EKMEK, BİR BATTANİYE KAMPANYASI SÜRÜYOR

Oktay, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 27 Aralık 2012'de "Suriyeli Mağdurlara Yardım Kampanyası Genelgesi" kapsamında, AFAD koordinasyonunda, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfının öncülüğünde, mağdur Suriye halkı için "Bir Ekmek Bir Battaniye" sloganıyla yardım kampanyası başlattıklarını hatırlattı. Oktay, "Kampanya başarılı şekilde devam etmiş, AFAD, Diyanet Vakfı ve Türk Kızılayı hesaplarında toplanan yardımlar yaralara merhem, çaresizlere çare olmuştu" değerlendirmesinde bulundu.

170 MİLYON LİRALIK YARDIM

Oktay, AFAD koordinesinde Elektronik Yardım Dağıtım Sistemi üzerinden sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla 170 milyon liranın üzerindeki ayni ve nakdi yardımın da barınma merkezleri dışındaki Suriyeli mağdur halka ilaç, battaniye, gıda, su olarak ulaştığını ve onların hayata tutunmasının sağlandığını bildirdi. "İçinde bulunduğumuz kış aylarında maalesef Suriye'den yine üzüntü verici haberler gelmekte, ana kucağındaki bebekler öldürülmekte, çocuk, kadın, yaşlı demeden insanlar katledilmekte, insani trajedi artarak devam etmektedir" ifadesini kullanan Oktay, bu dramatik tablo karşısında, zor günlerinde mazlum Suriye halkının yanında yer almanın insanlık borcu olduğunu vurguladı.

SURİYE HALKI YALNIZ DEĞİL

Uluslararası toplumun kimyasal silahlar krizi sürecinde gösterdiği hassasiyeti, enerjiyi, diplomasiyi ve müzakere sürecini, insani krizin çözülmesi için de göstermesinin insani, hukuki ve vicdani görev olduğuna işaret eden Oktay, şunları kaydetti: "İnsani dramın ve yaşanan trajedinin, kimyasal silahların etkilediğinden çok daha fazla insanı olumsuz etkilediği hepimizin malumudur. Mart 2011 itibarıyla Suriye'de başlayan ve zaman içinde katliama dönüşen süreç, sonuçta gerçekten bir insanlık dramına dönüşmüştür. Başlatacağımız yardım kampanyasında tek bir amacımız var, dara düşene yardım etmek, zorda olana bir el uzatmak. Bundan başka gayemiz, bunda başka derdimiz yoktur. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle Türk halkı, Suriye'deki dramı, yüreği yanarak görüyor ve bu konuda büyük duyarlılık gösteriyor. Halkımızın kadirşinas ruhu ve yardımseverliği bu yardım kampanyasında da ortaya çıkacaktır. Türkiye, hadiselerin başladığı günden bu yana tek bir kaygıyla, tek bir hassasiyetle hareket etti ve etmeye devam edecektir; mağdur olan Suriye halkı yalnız değildir. Onların derdiyle dertlenmek, onların sevinciyle sevinmek, bizim için ortak dünyamızın, ortak medeniyetimizin, ortak coğrafyamızın, insanlık vicdanımızın gerektirdiği bir görevdir."

YARDIMLAR AFAD’DA TOPLANACAK

Başlatacakları kampanyanın bu çerçevede daha önceki tüm çabaları, yapılan yardımları AFAD'ın çatısı altında etkin koordinasyonla bir araya getirme çabasının adımı olduğunu belirten Oktay, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" anlayışıyla hareket eden sivil toplum kuruluşları ve yardımsever halkın kampanyaya yoğun katılımını ve desteklerini beklediklerini bildirdi.

Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti