AKİT MENÜ

Gündem

Dün WSJ bugün CNN

Amerikan yayın kuruluşu CNN Fethullah Gülen'i konu alan geniş bir habere yer verdi.

2014-01-22 12:50:47
Fethullah Gülen ve Gülen grubu ile ilgili hazırladığı yazıyı web sitesinde, üç dakikalık bir görüntü ile yayınlayan CNN, Pensilvanya'daki bu gizemli adam kim? sorusunun cevabını aradı.

"GÖNÜLLÜ ESİR HAYATI YAŞAYAN VAİZ"

CNN'deki yazıda 1999'dan beri Amerika'da yaşayan 72 yaşındaki Fethullah Gülen'in dünyanın en güçlü Müslüman vaizlerindan biri olduğu iddia edildi.

Takipçilerinin Gülen'i 'dinler arası diyalogu destekleyen ılımlı bir Müslüman' olarak tanımladıkları ve Gülen'in 100'den fazla ülkede çok sayıda okul ve üniversite ağının ruhani lideri olduğu belirtiliyor.

FETHULLAH GÜLEN'İN NELERİ VAR?

Yazıda, Gülen grubunun televizyon istasyonları, gazeteleri, altın madenleri ve bankası da tanıtılıyor.

'İMAMIN ORDUSU'NU YASAKLADILAR

Yazıda, gazeteci-yazar Ahmet Şık'ın Gülen'e yönelik kaleme aldığı 'İmam'ın Ordusu' adlı kitabın bile basılmadan yasaklandığı hatırlatıldı.

17 Aralık Operasyonu'na da değinilen yazıda, Erdoğan'ın bu operasyonu hükümetine karşı yapılan rüşvet suçlamaları nedeniyle kınadığını ve bunun yüzünden belediye seçimlerinden önce politik olarak motive edilmiş bir araştırma organize ettikleri için savcıları ve polisleri suçladığı ifadeleri yer aldı.

"GÜLEN TÜRK HÜKÜMETİNİ UTANDIRMA ARAYIŞINDA"

Yazıda, içinde İHH'nın da yer aldığı bazı kurumlara El-Kaide iddiasıyla yapılan paralel baskınların, Gülen taraftarı polis ve savcılar tarafından yapıldığı söylendi.

GİZEMLİ VAİZ

CNN'deki yazı şu sözlerle noktalandı:

Türk medyasının içindeki farklı gruplaşmalar arasında çamur atma sürerken inzivaya çekilen bu gizemli vaizin, yakın zaman içinde Türkiye'deki politik ateş fırtınasına yüzünü döneceği çok zor bir ihtimal.
Yorumlara Git

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti

Altından rekor üstüne rekor!