AKİT MENÜ

Gündem

'Bu zulmü yapanlar aynaya nasıl bakacak?'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kritik Cenevre-2 Konferansı öncesinde, Suriye'deki dehşet görüntülerin yer aldığı raporun yayınlanmasıyla ilgili olarak, "Bu zulmü gözardı edenler, aynaya nasıl bakacaklar" dedi. Davutoğlu, "Ümit ederim Rusya bu sefer Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin üyesi olarak ahlaki sorumluluğu çerçevesinde bu meseleye daha ciddi eğilir" şeklinde konuştu.

2014-01-22 13:16:59
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kritik Cenevre-2 Konferansı'nda, Türkiye'nin Suriye politikasının ahlaklı temellere dayandığının da ortaya çıktığını söyleyen Davutoğlu, dehşet görüntülerin yer aldığı raporun yayınlanmasından sonra konuya hiç değinmeyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

"Dünyayı titreten sarsan fotoğraflar yayınlandı Sayın Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yok... Sonra 'bir gün sabah kalktık ve Suriye yönetimi ile düşman olduk' diye eminim bundan sonra tekrar etmeye tekerlemeyi devam edecek. Peki ama bütün dünyayı sarsan bu fotoğraflar ile ilgili sizin düşünceniz nedir" diye Kılıçdaroğlu'na soran Davutoğlu, "Bu zulmü gözardı edenler, aynaya nasıl bakacaklar" dedi.

'REJİM ALÇAKÇA SALDIRIYOR'

Davutoğlu, şunları söyledi:

Bizler 700 bin kişiye ev sahipliği yapmaktayız. 5 milyon kişi de orada yerinden edilmiş durumda. Varil bombaları atılıyor şehirlerin üzerine. Birçok kişi evlerinden kaçmak zorunda kalıyor. Kimlerin terörist olduğunu biliyoruz Suriye'de. Süreç içinde kendi halkına alçakça saldırmakta rejim ve onların hayatlarını almakta. Bu konferansın hedefi yeni hayata gelen kişilerin hayatını emniyetli biçimde yaşamasını sağlamak. Çocuklar, kadınlar kendi ülkelerinden ayrıldı. Buradaki insanların gıda ihtiyacı var. Birçok insan işkence altında. Şiddet devam etmekte. Elimizde birçok rapor söz konusu. 11 bin kişinin işkenceyle hayatını kaybettiğine yönelik raporlar söz konusu. Sistematik işkence var. İnsanlığa karşı suç bunlar. Her gün insanlar hayatını kaybetmekte. Türkiye de siyasi bir çözüm arıyor. Bu konferans da bir adım olacaktır. Bütün tarafların bu fırsatı değerlendirmesi gerekir. Amacımız Cenevre-1 bildirisinin uygulanması. İkinci hedef ise Cenevre-2'nin de tek başına bir süreç olmaması, devam etmeli. Siyasi süreçte değişim olmalı. Bu rejimde eli kana bulaşmış kişilerin geçiş sürecinde de bulunması hedef. Bir başka hedef de ülkenin toprak bütünlüğünün bulunması. Hukukun karşısında herkesin eşit olması. Burada da bütün tarafların sorumluluk içinde hareket etmesi diğer bir hedef. Komşularıyla barış içinde yaşayan bir Suriye hedefimiz. Türkiye, Suriye halkının yanındadır.
Yorumlara Git

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti

Altından rekor üstüne rekor!