AKİT MENÜ

Gündem

İsmail Saymaz’dan inkâr üstüne inkâr! Gözleri var görmez, kulakları var duymaz

Bir televizyon programına katılan Hürriyet gazetesinin Aydın Doğan artığı muhabiri İsmail Saymaz, 28 Şubat döneminde üniversite kapılarında başörtülü kızlara karşı uygulanan barbarca tavrı inkâr etti. Tek parti diktatörlüğü döneminde camilerin ahıra çevrilmesiyle Müslümanların ibadet özgürlüğünün alaşağı edilmesine de kör kalan Saymaz, “Kemalistler sayesinde bu ülkede ezan okunuyor ve namaz kılınıyor” ifadelerini kullanarak akla ziyan açıklamalarda bulundu.

2020-01-04 21:29:08

This browser does not support the video element.

 yeniakit.com.tr 

Hürriyet gazetesinin Aydın Doğan artığı muhabiri İsmail Saymaz, katıldığı canlı yayında hezeyan dolu açıklamalarda bulundu. Programda, Doç. Dr. Selman Öğüt’ün Türkiye’de bir dönem başörtülü kızların üniversite kapılarından içeri sokulmadığını hatırlatması üzerine söz alan İsmail Saymaz, “Ya kim sokmuyordu” diyerek 28 Şubat zulmü dönemindeki barbarca uygulamaları inkâr etti. Saymaz’ın skandal sözleri 28 dönemindeki görüntüleri hatırlattı. İşte 28 Şubat döneminde: sadece birkaç görüntü:

“Kemalistler sayesinde ezan okunuyor”

CHP’li İsmail Saymaz, programın devamında skandal sözlerini sürdürdü. Doç. Dr. Selman Öğüt’ün “Kemalistler başörtülülere de zulmetmiştir. Ezanı Türkçe okutmuştur” sözleri üzerine sesini yükselterek konuşmaya başlayan Saymaz, “Kemalistler bu ülkede ezan okunmasını ve namaz kılınmasını sağlamıştır.” şeklinde konuştu. Camilerin tek parti diktatörlüğü döneminde ahıra ve depoya dönüştürülerek Müslümanların ibadet hakkının gasp edildiği gerçeği kanıtlarıyla ortadayken, Saymaz’ın bu inkârcı tavrı “Gözleri var görmez, kulakları var duymaz” sözünü akıllara getirdi. Bilindiği gibi, tek parti diktatısının susturduğu ezanlar Adnan Menderes iktidarı ile tarihe gömülmüş, camiler ise birer birer hürriyetine kavuşmuştu.

İşte CHP tek parti diktasının hedef aldığı camilerden bazıları:

 

‘Müslümanlara zulüm yoktu’ diyen Saymaz, bizzat başörtülüleri fişledi

İsmail Saymaz, Radikal gazetesinde çalıştığı dönemde inançları gereği başörtüsü takan memurları hedef almasıyla da hatırlanıyor. Saymaz’ın “Bu gidişata dikkat! Türkiye Denizli olmasın” başlığıyla yayınlanan haberinde, "Bakanlığın ‘Atatürk Evi’ ve müzedeki iki memurdan biri türbanlı. Lise pansiyonlarında türbanlılar var. Liselerde yaratılış CD’leri izlettiriliyor” ifadelerine yer veriliyor. Bir süre sonra Saymaz’ın baskısıyla Radikal’in internet sitesinden kaldırılan skandal haber, başörtülülerin nasıl ayrımcılığa ve zulme uğradığının bir göstergesi olarak hafızalardaki yerini koruyor.

Yorumlara Git

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş