Ekonomi
Yerli tavuk ATAK-S’nin performansı ölçülecek
Ankara Tavukçuluk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nce geliştirilen ve Türkiye’nin ilk yerli yumurta tavuğu olan “Ankara Tavukçuluk Araştırma Kahverengisi”nin (ATAK-S) Kırşehir’deki kümeslerde denenerek performanslarının ölçülmesi için proje geliştirildi.
Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Filik tarafından hazırlanan “ATAK-S Yumurtacı Ebeveynlerin Verim Performanslarının Üretim Kümeslerinde Karşılaştırılması” adlı projeye, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nce (TAGEM) 447 bin lira destek verildi. Performans verilerinin ölçümünde başarı elde edilirse ATAK-S’lerin Kırşehir ve çevresinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.