AKİT MENÜ

Gündem

Paralel ihanet, yardımları aksattı

Suriye Ulusal Koalisyonu Türkmen Temsilcisi Ziyad Hasan, İHH’ya yönelik komplolar sonrasında bölgeye ulaştırılan insani yardımlarda aksamalar olduğunu söyledi.

2014-01-24 08:29:43

EROL METİN/ANKARA - Suriye Ulusal Koalisyonu Türkmen Temsilcisi Ziyad Hasan, paralel yapının TIR komplosu ve katliam fotoğraflarıyla ilgili Akit’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hasan, Hatay ve Adana’daki ‘silah yüklü tır’ komplosunun, Türk hükümetinin terörü desteklediği şeklinde bir algı oluşturma projesinin bir parçası olduğunu söyleyerek, “Bize gelen gıda ve sağlık malzemeleri, silahmış gibi gösteriliyor. Tırları durduruyorlar, medya da terör örgütlerine yardım götürüldüğü algısını pompalıyor. Yardımlarda aksaklıklar oluştu. Hayırsever kuruluşların çalışanları Esad güçlerine hedef gösterildi. İşin ironik tarafı; Türkiye’nin destek verdiği iddia edilen gruplar ise Türkiye’yi tehdit ediyorlar” dedi.

“KATLİAM FOTOĞRAFLARI SURİYELİLERİ ŞAŞIRTMADI”   

Esad ordusunun insanlık dışı katliamını belgeleyen fotoğrafların gün yüzüne çıkmasına da değinen Türkmen temsilci Hasan, şunları söyledi: “Bu işkence fotoğraflarına aslında en az Suriyeliler şaşırdı. Çünkü Suriye’de hiçbir aile yok ki böyle bir işkence hikayesi olmasın. Suriye yönetimi, 40 sene boyunca bir işkence makinesi olarak çalıştı. İşkenceyi sistematik olarak yaptı. Farklı istihbarat kurumlarının farklı farklı işkence yöntemleri halkı sindirmekte kullanıldı. Suriye’de 3 senedir devam eden mücadele de başladıktan sonra bunu çok daha ileri noktalara götürdüler. Toplu tutuklamalar yapıp, toplu katliamlar yaptılar. Dünya da buna 40 sene olduğu gibi yine sessiz kaldı. Hala sessizliğini de koruyor. Timsah gözyaşı döküyorlar. Bu katliamlar devam edecek gibi de görünüyor. Rusya ve İran gibi güçler, Esad’la birlikte sürekli olduğu gibi aynı söylemi geliştirdiler. Bu bir medya propagandasıdır diye. Halbuki bu fotoğrafların gerçek olduğu uluslararası mercilerce kanıtlandı.” 

Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti