AKİT MENÜ

Gündem

Paralel Devlet’e suç duyurusu

Milli İradeyi Savunanlar Platformu (MİSAP), devlet içindeki paralel devlet yapılanması hakkında suç duyurusunda bulundu.

2014-01-24 15:21:34

MEHMET ÖZTÜRK / İSTANBUL - Milli İradeyi Savunanlar Platformu (MİSAP), devlet içindeki paralel devlet yapılanması hakkında suç duyurusunda bulundu. 

“GÜLEN YAPILANMANIN BAŞI, YARGILANMALI”

Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda; “Birkaç aydır yaşanmakta olan paralel devlet iddiaları ile bu yapılanmanın başında Fethullah Gülen’in bulunduğu ve yapılanmayı bizzat idare ettiği şüphesi, yurtiçi ve dışı kaynaklı çok sayıda somut bulgu ile güçlenmiş bulunmaktadır. Sayısı giderek artmakta olan bu bulguların son örneğini 14 Ocak 2014 tarihinde medyada yayınlanan Fethullah Gülen’e ait telefon görüşmeleri teşkil etmektedir” denildi. 

Suç duyurusunda; Fethullah Gülen, tetikçi gazete Taraf’ın sorumluları, Mehmet Baransu ve Emre Uslu hakkında soruşturma başlatılması talep edildi.

Milli İradeyi Savunanlar Platformu (MİSAP) adına ‘Kontrgerilla.com’ sitesinin yöneticisi gazeteci-yazar Abdullah Harun, Çağlayan Adliyesi’nde basın açıklaması yaptı. Harun, son günlerde Türkiye’de sarsan bazı gelişmelerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Paralel devlet ve Kaset Komplocuları konulu iki suç duyurusunda bulunduk” dedi.

“TELEFON DİPLOMASİSİ İLE UZAKTAN YÖNETİLDİ”

Suç duyurusunda; hakim ve savcılar tarafından paralel yapılanmanın doğrulandığı belirtilerek, “İnternette yayınlanan telefon görüşmelerinden, Gülen’in bir dini cemaat liderinden farklı kişiliğe sahip olduğu, adeta bir devlet başkanı gibi aktif temaslarda bulunduğu, birçok ünlü işadamı, bürokrat ve siyasetçiyle yakın ilişkilerde olduğu ve ABD’den telefon diplomasisi ile Türkiye içerisindeki paralel yapılanmayı bizzat kendisinin takip ettiği görülüyor” denildi.

GÜLEN, ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ KURMAK VE YÖNETMEKLE SUÇLANDI!

Suç duyurusunda; Fethullah Gülen, tetikçi gazete Taraf’ın sorumluları, Mehmet Baransu, Emre Uslu‘nun şüpheliler arasında gösterildi, şüphelilerin, anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek ve edenlere yardım etmek, yasama yürütme ve yargının faaliyetlerini engellemek (TCK 309-311-312), hukuka ve kanunlara alenen uymamak ve uymamayı teşvik etmek, halkı kin nefret ve düşmanlığa sevk etmek (TCK 125-216), çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak yönetmek ve üye olmak, kaosa sebep olmak, insanları korkutmak, ekonomik ve toplumsal krizlere sebebiyet vermek, insanlığa karşı işlenen suçlardan (TCK 77) olan topluma karşı baskı, travma işkence yapmak (TCK 327-328-329-336), görevi kötüye kullanmak,  çıkar amaçlı olmak organize suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak suçlamasıyla yargılanması istendi.

Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti