AKİT MENÜ

Teknoloji

Apple'a darbe!

Amerika’da açılan patent davalarının sonuçlanma şekline göre Apple, ciddi miktarda para cezası alma ile karşı karşıya.

Amerika jüri heyetinin, Wisconsin – Madison Üniversitesi’nin Apple’a karşı açtığı patent davasını Apple aleyhine sonuçlandırmasıyla birlikte firma milyar dolarlar ödemek zorunda kalabilir. iPhone, iPad Mini ve iPad Airmodellerinde kullanılan mobil yongaların patentinin üniversiteye olduğu jüri tarafından karara bağlanmış. Üç aşamalı olan bu davanın devamı ilerleyen bir tarihte yapılacak. Geçtiğimiz sene Şubat ayında Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), Apple’ı A7, A8 ve A8X işlemcileriniiPhone 5S, 6 ve 6 Plus’larda kullandığı için dava etmiş, o modellerin 1998yılında kendilerine ait patentli bir teknolojiyle yapıldığını söylemişti.

Bölge Yargıç’ı William Conley, duruşmada Apple’ın kullanılan teknolojinin yarattığı zararı karşılaması için 862.4 milyon dolar ödeyebileceğini söyledi. Yapılan araştırmalarla firmanın teknolojiyi istemli bir şekilde kullandığı ortaya çıkarsa bu rakam daha da yükseklere çıkabilecek. Kesin karar jürinin durumu incelemesi ve ödenmesi gereken tam fiyatı belirlemesi ile verilecek.

Apple geçen sene açılan davayı düşürebilmek için Amerika Patent ve Marka Ofisi’ne Nisan ayında bir dilekçe göndermiş, WARF’ın patentinin incelenmesini istemiş ancak sonuçta bu istek geri çevrilmişti. Business Insider’a göre WARF, piyasadaki en korku saçan patent devlerinden biri.2008’de Intel’e karşı olan davası, 2009 kararlaşan davaları küçümsenmeyecek bir güç olduklarını ortaya koyuyor. Yeni A9 ve A9Xişlemcileri için WARF davayı bir ay önce açmıştı. Bakalım Apple’ın içinde olduğu bu durum nasıl sonuçlanacak ve Apple ne kadar para ödemekzorunda kalacak.

Kaynak: shiftdelete.com

 

 

 

Yorumlara Git

Nobel ödülü varmış! Adı Pamuk tavrı sert

Mansur ve Özgür'e karşı ayaklandı! Ekrem İstanbul'u terk etti

Benzine büyük zam! Salı günü pompaya yansıyacak!

Seçil Erzan davasında tahliye kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Türkiye ile KKTC arasında yeni dönem