• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
12
En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

2020-04-09 17:17:30
En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

Tam kıvamında makarna nasıl pişirilir? Koronavirüs salgını herkese ev yemeğinin sağlık için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Paket yemeklere olan ilgi azalınca vatandaşlar kolları sıvayım mutfaklara girdi. Pek çok kişi internette "En lezzetli makarna nasıl pişer?" , "Makarna suyuna ne kadar tuz konulmalı?" , "Yapışmayan makarna nasıl pişirilir?" konularını araştırıyor. İşte, makarna pişirmenin püf noktası.

#1
Foto - En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

Koronavirüs salgını nedeniyle paket, hazır gıdalara olan ilgi azaldı. Milyonlarca kişi yeni tarifler deneyip, kendi ekmeğini yapmaya başladı. Mutfağa yeni yeni girenler ise özellikle doğru teknikle nasıl makarna pişireceklerini araştırıyor. İşte, merak ettiğiniz “Yapışmayan makarna nasıl yapılır?” sorusunun cevabı.

#2
Foto - En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

#3
Foto - En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

Bir kase makarna pişirecekseniz bile geniş bir tencere seçmelisiniz. Makarnalar geniş bir alanda kaynamayı sever.

#4
Foto - En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

Bazı hanımlar makarnayı, pilav gibi az suda pişirmeyi tercih ediyor. Bu da makarnanın hamurlaşmasına sebep oluyor. 1 paket makarna için 5 litre su kullanmak idealdir.

#5
Foto - En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

İtalyanlar, makarna kaynatacakları suyun Akdeniz kadar tuzlu olması gerektiğini söyler. Bir paket makarna için 1 yemek kaşığı tuz kullanmalısınız. Emin olun makarnanız tuzlu olmayacak. Makarnanın lezzetli olması için bu şart. Ayrıca tuzun çoğunu nişasta etkisiz hale getirecektir.

#6
Foto - En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

Makarnanızı pişireceğiniz su fokur fokur kaynamalı. Aksi takdirde makarnanız lezzetli olmaz.

#7
Foto - En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

Makarnanın yapışmaması için yağa değil bilek gücüne ihtiyacı var. Makarna kaynarken en az 3-4 defa karıştırın. En doğrusu ise makarnalar pişene kadar karıştırmaktır.

#8
Foto - En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

Makarnayı ocaktan indirmeden önce mutlaka tadına bakın. Damak zevkinize göre dilediğiniz sertlikle makarnanızı pişirin. Ancak yemeğinizin hamurlaşmasını arzu etmiyorsanız çok pişirmekten kaçının.

#9
Foto - En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

Makarnanın nişastalı suyu, son derece lezzetlidir. Makarnayı süzmeden önce tencereden büyük bir bardak su alın. Bu suyu sos yapımı sırasında kullanabilirsiniz. Dilerseniz makarnayı temiz bir kaba boşaltın. Bu suyu çorba yaparken de kullanabilirsiniz.

#10
Foto - En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

Makarnayı süzdükten sonra yıkamayın. İtalyanlar, bazı Türk hanımlarının bu hareketini görse kalp krizi geçirebilir (!)

#11
Foto - En lezzetli makarna nasıl pişirilir? | Makarna pişirmenin püf noktası

Makarnayı derin bir tavada hazırladığınız sosla buluşturup, bir maşa yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız sosa, makarna sosu eklemeyi unutmayın.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23