• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
3
Kan şekerini kontrol altına alanlar

2019-01-05 15:38:23
Kan şekerini kontrol altına alanlar

Her besinin, yenildikten sonra kan şekerini yükseltme hızı farklıdır. Yiyeceklerin, kan şekerini yükseltme hızlarına "glisemik indeks" denilir.

#1
Foto - Kan şekerini kontrol altına alanlar

Genellikle, posalı yiyeceklerin glisemik indeksleri düşük olur. Kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur, kepekli ekmek, elma, armut, light süt ve yoğurt, makarna ile portakal gibi besinlerin glisemik indeksleri düşüktür.

#2
Foto - Kan şekerini kontrol altına alanlar

Buna karşılık patates, pirinç, havuç, muz, kavun ve üzümünkü yüksektir. Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru erik gibi kuru meyvelerin glisemik indeksi de yüksektir. Şeker hastalarının mümkün olduğunca glisemik indeksi düşük besinleri tüketmesi, kan şekerinin kontrol altında tutulmasını sağlar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23