• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
11
Üstünde bu çizgi varsa almayın!

2018-04-24 23:32:47
Üstünde bu çizgi varsa almayın!

Her gün yediğiniz gıdaları satın almadan önce kontrol etmenin birçok yolu var. İşte hızlı ve kolay şekilde kalitesini ve tazeliğini test edebileceğiniz 10 yiyecek ürünü...

#1
Foto - Üstünde bu çizgi varsa almayın!

Dereotunu elinize alın. Yaprakları kenarları üzerinde asılıysa solgunlaşmış demektir. Renk koyu ve sapları uzunsa nitrat içeriyor olabilir. Taze ot her zaman doğal yeşil rengini korur.

#2
Foto - Üstünde bu çizgi varsa almayın!

Oda sıcaklığında beklettiğiniz dondurma eğer içerisinde bitkisel yağ içeriyorsa daha uzun süre donuk kalır, en sonunda sıvı hale gelerek erir. Kaliteli malzemeden yapıldıysa kalın ve beyaz kremsi bir hale gelir.

#3
Foto - Üstünde bu çizgi varsa almayın!

Bir damla iyot sayesinde süzme peynirinizin nişasta olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. İyotu damlattığınız zaman oluşan leke mavi ve derinse nişasta var demektir. Eğer peynirde nişasta yoksa sarı veya kahverengi olarak kalacaktır. İyot ile test etmek dışında, oda sıcaklığında bırakarak içinde bitkisel yağ olmadığını kontrol edebilirsiniz. Peynir bekledikten sonra eğer sarı renge dönüyorsa bitkisel yağ var demektir.

#4
Foto - Üstünde bu çizgi varsa almayın!

Kremanın bitkisel yağ içerdiğini kontrol etmek için bir kaşık kremayı bir bardak sıcak suya karıştırın. Kalitesiz bir ürünse beyaz pullar oluşmaya başlar. Gerçek krema homojen kalın bir sıvı haline gelir.

#5
Foto - Üstünde bu çizgi varsa almayın!

Bir yüzeye biraz bal dökün. Sahte bal damlar ve hızla yüzeye yayılır. Yüksek kaliteli bal oldukça kalın ve ince bir akış halinde akar. Karamel tadı alırsanız balınız ısıtılmış demektir. Aşırı tatlı gelirse balın beyaz şeker içerdiğini gösterir.

#6
Foto - Üstünde bu çizgi varsa almayın!

Dondurulmuş gıda paketinde kar veya buz parçası olup olmadığını kontrol edin. Varsa, düzgün bir şekilde saklanmaz. Üzerinde donmuş olan ürünleri seçin.

#7
Foto - Üstünde bu çizgi varsa almayın!

Taze balıkların bulutlu gözleri olmamalı. Sağlıklı solungaçlar daima parlak kırmızı renkte olmalı. Cildinde doğal olarak metalik bir ışıma olmalı.

#8
Foto - Üstünde bu çizgi varsa almayın!

Et seçerken, parmağınızla bastırın. Taze et parmak izinizin kaybolmasına yetecek kadar sağlamdır. Büyük bir parçayı yarıya kesin: Et koyu fakat beyaz kontörlü ise ömrü katkı maddeleri ile uzatılmış demektir. Bir kâğıt havlu ile kurulayın - taze et havlu üzerinde çok fazla nem ve kan bırakmamalı.

#9
Foto - Üstünde bu çizgi varsa almayın!

Bitkisel yağ içeren peynirleri kolayca bulabilirsiniz. Kestiğinizde parçalanacak (kaşar gibi zorlu peynir türlerine uygulanmaz) ve kuruduktan sonra çatlaklar oluşacaktır. Oda sıcaklığında biraz peynir bırakın. Yüksek kaliteli bir ürün daha yumuşak olur, ancak kuruyup nem ortaya çıkarsa, ürün kalitesi düşük demektir.

#10
Foto - Üstünde bu çizgi varsa almayın!

Tavukgöğsü tüketmeden önce üzerindeki beyaz çizgilere ve kalın katı yağlara dikkat edin. Bu, çiftçilerin kümes hayvanlarına büyüme hormonu enjekte ettiğini ve tavukların ağırlığının çok hızlı bir şekilde arttığı anlamına gelir. Bu et, sağlığınız için tehlikelidir. Dikkat edilmesi gereken diğer önemli husus ise renk: eğer sarımsıysa, taze değildir. Çiğ tavukgöğsü pembe olmalı ve çok yumuşak olmamalı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23