Kadın - Aile

10 dakikada pratik poğaça nasıl hazırlanır? Hızlı ve kolay poğaça hazırlamanın yöntemleri nelerdir?

Modern zamanlarda ev hanımlarına en lazım olan şey zaman. Kısa sürede çok şey yapmanın yolu ise pratik yemek tariflerini bilmekten geçiyor. Peki lezzetli ve pratik bir poğaça yapmanın yolu yok mu? Ağızda dağılan kıvamlı bir poğaça yapmak aslında düşündüğünüzden çok daha kolay! Üstelik maya kullanmadan kolayca hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.

10 dakikada pratik poğaça nasıl hazırlanır? Hızlı ve kolay poğaça hazırlamanın yöntemleri nelerdir?
-

Mayalanma süresi olmadığı için de zamandan tasarruf etmenizi sağlayan 10 dakika poğaçası hem sofralarınızı bereketlendirecek hem de size çok ciddi bir zaman kazandıracak. Canınız poğaça çektiğinde şipşak bir şekilde yapabileceğiniz, çat kapı gelen misafire çok kısa sürede yapabileceğiniz bir poğaça tarifi geliyor. Hem de tadı şahane! Hiç bu kadar kolayını denememiştim dedirtecek sizlere. Karşınızda, peynirli 10 dakika poğaçası. Poğaçanın özelliği içerisinde yoğurt ve kabartma tozu olmasında saklı. Maya olmasa bile bu iki malzeme sayesinde hem kabarıyorlar hem de kıvamları şahane oluyor. İçine farklı malzemeler ilave ederek ya da hiçbir şey ilave etmeden de yapabilirsiniz. 

10 DAKİKA POĞAÇASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı eritilmiş tereyağı

1 adetyumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

2 paketkabartma tozu

1,5 çay kaşığıtuz

2,5 - 3 su bardağıun

İçi için:
200 gram beyaz peynir

Üzeri için:

1 adetyumurta sarısı

2-3 yemek kaşığıçörek otu

İŞİN PÜF NOKTASI

Tereyağını erittikten sonra hafif ılınmasını sağlayın. Sıcak sıcak harca ilave etmeyin. Diğer malzemelerin de oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

PEYNİRLİ 10 DAKİKA POĞAÇASI NASIL YAPILIR?
Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu bir kabın içerisine alıp güzelce çırpın.

Ardından kabartma tozunu ilave edin. Unu eleyerek azar azar ekleyin.

Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olana kadar un ilavesiyle güzelce yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan dilediğiniz boyutlarda bezeler koparın. Baş parmağızla hamuru incelterek orta kısmında boşluk oluşturun. İçerisine beyaz peynir ilave edin ve hamurla üzerini örterek yuvarlayın. Bu şekilde tüm hamura şekil verin.

Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Ardından üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Dinlendirdikten sonra servis edin.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.